Música en català a cada plaça
La revetla de Sant Sebastià oferirà enguany set grups en la nostra llengua, cinc més que l'any passat. Les places ja no seran temàtiques, hi haurà barreja d'estils
Palma09/12/08 0:00
Set grups de música en català, a més del tradicional ball de bot, faran part enguany de la controvertida revetla de Sant Sebastià. Les set places que s’engalanaran el proper 19 de gener acolliran, com a mínim, una formació que canta en català a dalt del seu escenari. Ara bé, les places temàtiques ja no existiran tal com fins ara les coneixíem. Així, per exemple, a la plaça Major el ball de bot d’Herbes Dolces i de Xaloc haurà de conviure amb els revivals de Llorenç Santamaria i l’estil pop rock de Revólver. L’estrella, però, de la vesprada, pel que fa al rock en català, serà Gerard Quintana que actuarà a la plaça Joan Carles I amb Tequila. Una mescla un poc estranya entre el Treu Bany del gironí i la banda hispanoargentina de rock.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- ‘Microcosmos mironià vs. microcosmos lul·lià’, de Montserrat Farràs, analitza les semblances entre dos genis
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No crec que Gerard Quintana, Herbes Dolces i Fora d'es Sembrat reprensentin en aquests moments el millor de la música en català. Sense fer un desmèrit a la seva carrera, crec que es podria donar nova veu a sa gent nova, de fet això ajudaria a sa música en català a no quedar-se estancada i mantenir-la viva per a un nou públic. Gent com Marcel Cranc, Tiu, Bellesa Turbo o Oliva trencada estant fent coses interessants per a sa música en català. Ignorar-los és ignorar el futur de sa música en català.
Hi estic d'acord Manel. Ara bé, podrien escollir grups més bonets, sense desmereixer els que hi actuen, clar!
A veure com resulta l'experiment. En principi, em sembla un pas de normalització. Ja hi ha prou ghettos culturals a Palma. No era gens bona la idea de reproduïr això també a les places. Amb una mica de sort algun d'aquests més desarrelats trencarà el tabú que la música en català "no es lo suyo."