algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Imputen un delicte de desobediència i gravació de policies al jove que enregistrà els agents que entraren en un pis sense permís ni ordre judicial

Imatges de l'enregistrament del vídeo. | dBalears

La Policia Nacional espanyola imputa un delicte de desobediència per negar a identificar-se i un altre per gravar i difondre les imatges dels agents, al jove que enregistrà l'entrada dels policies a un pis sense consentiment del propietari i sense cap ordre judicial. També li imputen un delicte de vulneració de l'estat d'alarma.

Així ho ha publicat aquest dissabte 'Diario de Mallorca' que recalca que la polèmica gira entorn de si l'entrada en el domicili es va ajustar a dret. Els agents que van intervenir asseguren que comptaven amb el consentiment de l'inquilí, encara que no apareix a l'enregistrament. De fet, els habitants de l'immoble, han denunciat el cas en el jutjat.

Per part seva, el Sindicat Unificat de Policia ha anunciat que es personarà com acusació particular per l'enregistrament i la difusió de la cara dels policies sense tapar-los el rostre.

Els fets van ocórrer la matinada del passat dissabte 9 de maig a Palma. La Policia Nacional va rebre una denúncia veïnal alertant que s'estava celebrant una festa en ple estat d'alarma.

Segons els vídeos que s'han fet públics, un grup de policies, alguns d'uniforme i altres de paisà, entra en el pis i les persones que hi són els comminen a sortir, a la qual cosa s'hi neguen en reiterades ocasions, mentre un dels joves que hi ha l'habitatge els hi demana si tenen permís o una ordre judicial.

Els policies insisteixen en demanar la documentació als joves i aquests els insisteixen en que abandonin immediatament el pis al qual han accedit sense permís.

Els joves del pis els demanen més d'una vintena de vegades que abandonin el seu domicili fins que els policies reculen fins al llindar de la porta, en aquests moments un dels joves intenta tancar la porta i un dels agents li ho impedeix mentre insisteix a un altre dels joves, el que està enregistrant els fets, que li mostri la documentació i li diu que si s'hi nega serà detengut, a la qual cosa el jove respon que no el poden detenir ni per no mostrar el seu carnet ni per usar el mòbil dins un pis particular.

Els policies mantenen una actitud i un to poc respectuós amb els ciutadans als quals han violat el seu domicili, els intenten intimidar perquè s'identifiquin i deixin de gravar amb el mòbil. Cal recordar que malgrat la declaració d'estat d'alarma, la Policia continua necessitant ordre judicial o autorització de qui allí resideixi, per a entrar i per romandre en un domicili particular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Que ho sàpiga tota Europa, fa mes de 3 anys

No has comes cap delicte, pero perque una veinada avorrida te denuncia perque fas renou, sense tenir cap orde judicial, volen entrar a ca teva i perque no els deixen te tiren per avall sa porta i te monten una detenció que ni si fossis en Pablo Escobar. I quan ho denuncies, t'imputen a tu el delicte per presentar les proves.
Saben que faria jo? Deixaria que el procediment seguis el seu curs i després ho duria al TDHE perque tota Europa vegi que li fa la policia espanyola als ciutadans que els paguen el sou.
I mentres tant, a Madrid, fan una manifestació il.legal, i ells se fan fotos amb els nazis i ultres que se manifestaven.

Valoració:25menosmas
Per Capità Moragues, fa mes de 3 anys

Politics de Pi i Mes, montau un policia autonòmica JA!!!

Valoració:20menosmas
Per Cosme, fa mes de 3 anys

I n'Aina Calvo, desapareguda mentrestant?

Valoració:26menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

ESTEM TOTALMENT ABANDONATS I DESEMPARATS...

Valoració:25menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Entrar a una casa particular sense una ordre judicial es una violació domiciliaria. I un a caseva pot fer el que vulgui. Crec que ja tendrem un altre cas de violació dels drets humans per dur l tribunal europeu.

Valoració:21menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

En un país on hi ha dos catalans que porten cada un d´ells 939 dies de presó fins avui, per pujar sobre un cotxe de la guàrdia civil per dispersar una manifestació, doncs és supernormal que la policia nacional faci aquestes coses en aquest pis de Mallorca. I encara sort que de moment la gent del pis estigui bé.

Valoració:22menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Fray Tomás de Torquemada de nou "0n fire",.....(els tems no càmbien i el equivalent a la Inquisició segueix vigent com podeu veure).

Valoració:16menosmas
Per es pescador, fa mes de 3 anys

Digam no, a sa impunitat/ immunitat policial !

Valoració:21menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Què fort!! Això és la policia en aquest país.
Com sempre, quan no tenen raó culpen als altres.
Però confiem que es faci justícia.

Valoració:29menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

Amparant se amb una llei del govern de Rajoy, que és prevaricació pura i dura.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente