algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Cursach, citat a declarar aquest dilluns davant la Justícia per segona vegada

Penalva i Subirán entren en els Jutjats. | E.P.

L'empresari Bartolomé Cursach està citat a declarar aquest dilluns davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, en el marc de la macrocausa que investiga la presumpta trama de corrupció en la Policia Local de Palma.

Cursach està citat a les 09.30 hores mentre que dues dels seus directius, Bartolomé Sbert i Antonio Bergas -aquest últim, expolicia local- estan citats a les 10.00 i a les 11.00 hores respectivament. Així mateix, el jutge també ha citat a un dels advocats de Cursach, Fernando Pareja, en qualitat d'investigat, a les 12.00 hores.

Aquesta serà la segona vegada que l'empresari comparegui davant el jutge. La primera ocasió, quan va ser detingut, es va acollir al seu dret a no declarar. Llavors el jutge va dictar l'ingrés a la presó de Cursach i Sbert.

Mentre els investigats compareixen davant el jutge, està previst que en els exteriors del Jutjat comenci una concentració per sol·licitar la detenció i inhabilitació de Penalva i del fiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán

L'Associació de Fiscals Progressistes ha criticat aquest dissabte la manifestació, mentre que l'entorn de Cursach ha fet un comunicat públic per «desmentir» els fiscals.

Segons han assegurat des de l'entorn de l'empresari d'oci nocturn, la concentració ha estat convocada «exclusivament» per la «ciutadania». Així, la concentració està convocada a les 10.00 hores i acabarà davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Carbonell, dimecres

En l'acte en el qual Penalva citava a aquests quatre investigats per a aquest dilluns, també va citar com investigada a la fins llavors directora general de Turisme, Pilar Carbonell, qui hores després va presentar la seva dimissió.

Carbonell ha d'acudir al Jutjat l'endemà passat, aquest dimecres a les 10.00 hores, per presumptes delictes de tràfic d'influències, informació privilegiada i prevaricació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.