cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L’STEI considera «il·legal» no exigir un mínim coneixement de català a l’EMT

L’Empresa Municipal del Transports (EMT) de Palma elimina el requisit de català per als nous xofers que contracti a la borsa de feina de 150 places a través d’un procediment de concurs de mèrits.

L’STEI Intersindical constata amb indignació que, un cop més, «els ciutadans catalanoparlants no tindran garantits llurs drets lingüístics davant una nova endemesa de Cort». «A partir de la segona quinzena de juny, no queda clar que els ciutadans puguin continuar essent atesos i entesos en català al transport públic de Palma», denuncien.

Durant els darrers anys, com a mínim, els conductors havien de tenir un nivell A2 de català, però ara aquesta exigència ha estat eliminada. Per a fer feina aquí, tenir català es redueix simplement a un mèrit prescindible.

Des de l’STEI consideren «il·legal que no es continuï exigint aquest coneixement elemental contravenint tota la legislació i les normes de Cort».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 2 mesos
Hem de confiar amb els conductors catalanoparlants o senzillament entenedors que hi ha a la EMT, que ens entenen i contesten en la nostra llengua. Ells també ens ajuden, i les don les gràcies. Aquesta setmana n'he trobat tres.
Valoració:2menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 2 mesos
Raül :

"La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, així com la cultura i les tradicions que distingeixen la nostra societat, són elements vertebradors de la nostra identitat.
La llengua catalana té el caràcter d’idioma oficial de les Balears, juntament amb la castellana. Tots els ciutadans tenen el dret de saber català i d’emprar-lo, i ningú no pot ser discriminat per causa de l’idioma. Des del Govern de les Illes Balears garantim l’ús normal i oficial dels dos idiomes.
La llengua catalana és compartida amb altres territoris i, en conjunt, som més d’onze milions de persones que parlam català. Una part molt important de la població s’expressa habitualment en aquesta llengua i la gran majoria l’entén. El català és present tant en el dia a dia de les relacions personals i laborals com en l’àmbit públic : L’escola, l’Administració, els mitjans de comunicació, etc."

Això diu, respecte a la nostra llengua, el web del Govern de les Illes Balears.
Als nostres governants, només els hi manca :
Creure-s'ho, aplicar-ho, fer-ho complir i vetlar per a que es compleixi.
Valoració:7menosmas
Per anton, fa 2 mesos
@Andreu tothom sap que ha marxat i marxa gent de tots els àmbits de gran valua català parlants,més dels que marxen o no venen per no voler-lo coneixer.
Valoració:3menosmas
Per Raul, fa 2 mesos
Stei, no tiene representación en la EMT, los requisitos están consensuados por la empresa y los sindicatos con representación en el comité,
Valoració:-13menosmas
Per Andreu, fa 2 mesos
Tothom sap que Mallorca perd cada dia grans talents en els camps científics, mecànics i tècnics (i algun Nobel, fins i tot) per mor del requisit del català. Després ens queixarem que no tenim bones tennistes i patinadors urbans.
Valoració:-8menosmas
Per Felanitxer, fa 2 mesos
I l'STEI, a més, fa comptes presentar un recurs, si cal, contenciós?

Ja que hi som, també caldria fer qualque cosa jurídicament perquè els xofers dels autocars del TIB tenguin un coneixement mínim de català, que per molt que siguin d'empreses privades presten un servei públic i de cara al públic.
Valoració:13menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 2 mesos
Anem pas bé, si els conductors i els altres empleats i funcionaris havien de tenir ( en teoria ) fins ara, com a mínim, el nivell A2 de català / valencià, i ja en sabem quina és la situació... Imaginau-vos sense demanar el requisit legal i de sentit comú del coneixement de la llengua pròpia i oficial.

Que al 2024 encara haguem de llegir quotidianament notícies com aquesta denota la fotuda situació. Tenir un estat en contra ( el qual encara en fa mofa i atorga títols de reialesa a llengües inventades) i a més a més col·labos entre nosaltres, que sempre van contra la nostra llengua, obviament porta a situacions així.
Qualcú s'imagina "contractar" qualcú que no conegui la llengua castellana o espanyola ? Els xovinistes ultra espanyols sempre amatents, eixirien disparats com les molles de les capses sorpresa per a nins.
Els catalanoparlants sempre hem estat més aturarets tot i que es tracta de la llengua pròpia d'on vivim... Qualque dia reaccionarem ?
Aleshores serà massa tard ?

Cal que nos despertam, una empresa municipal, i també les privades, han de respectar el sentit comú que a més està reflectit en la normativa vigent, que emana de l'Estatut d'Autonomia, la qual és d'obligat compliment.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente