cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Incertesa amb la retolació del cementeri de Palma

Una setmana després de la polèmica sobre la retolació en castellà al cementeri de Palma, el rètol causant de la mateixa apareix cobert totalment per uns plàstics blancs.

Arran la decisió unilateral del regidor de Podem a l'ajuntament de Palma, Jordi Vilà, de desobeir el Reglament de Normalització Lingüística amb el canvi del rètol del tanatori de Son Valentí, per incorporar-hi el castellà, quan fins aleshores només hi constava la llegenda en mallorquí: 'Cementeri municipal de Palma.

Tanatori i oficines', complint allò establert al reglament de donar prioritat a la llengua pròpia en els supòsits d'absència de dubte entre ambdues llengües oficials del territori, com passava en aquest cas.

El sorprenent del canvi realitzat pel regidor de Podem Palma, es va fer seguint la petició que havia fet el regidor de la formació neofeixista Vox, Fulgencio Coll, durant un consell d'administració de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, on va demanar que la retolació de les oficines de l'Empresa i el tanatori estiguin en castellà. Vilà va procedir a obeir els desitjos del militar i actual portaveu de l'extrema dreta a seguir l'ordenament legal vigent.

Davant aquest despropòsit, el regidor de Política Lingüística de l'Ajuntament, Llorenç Carrió, es va veure obligat a actuar i va recordar al seu company d'equip de govern quina és la normativa vigent.

També l’Obra Cultural Balear (OCB) es va posicionar en contra d'aquest fet, i va exigir a l’Empresa Funerària Municipal de Palma que corregeixi la retolació del tanatori, tal com ordena el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament (BOCAIB núm. 131, de 20/10/87), a l’article 5è.

A veure si així es fa els dies vinents i torna el rètol que complia el reglament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Qué ganas de votar, verdad, amigos?
Valoració:0menosmas
Per x-ray, fa dervers d'un any
Bilingüe
Valoració:-10menosmas
Per Quin desastre!, fa dervers d'un any
Que un càrrec de Podem se boti la llei, només per complaure a un regidor de la ultra deta, no pot ser més absurd.
El que no entenc. és com el seu partit no l'ha cessat.
Valoració:13menosmas
Per Incertesa?, fa dervers d'un any
I tant que està en situació d'incertesa, el català, principalment per culpa d'aquest govern de per riure que s'ha carregat la política de normalització lingüística. Tota aquesta polèmica del cementeri no afegeix més que desprestigi a les nostres pobres aspiracions.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente