muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Demana a una clínica de Palma que la informació estigui en català i rep una allau d'insults: «Catalanazi, ets un covard i un desgraciat»

A les xarxes socials són molts els usuaris que denuncien diàriament casos greus de discriminació lingüística i catalanofòbia arreu dels Països Catalans. És el cas del compte de 'Mantinc el català', que administra diversos activistes per la llengua, dedicats a conscienciar els catalanoparlants de no canviar de llengua davant qualsevol situació.

Des d'aquest compte han denunciat haver rebut per part de la Clínica Ruiz Nadal, una clínica de cirurgia plàstica de Palma, insults per haver demanat que la informació estigués en català. Les respostes que han obtengut per part de la clínica han estat d'allò més reveladores sobre les situacions que habitualment patim els catalanoparlants en demanar que la informació estigui en la nostra llengua a la nostra terra.

Un seguit d'insults i una amenaça

«Catalanazi. Lo pròxim què serà, rompre els vidres de la clínica? Posar-me a un camp de concentració? Fots oi i damunt ets un covard i un desgraciat», ha escrit la clínica a 'Mantinc el català'.

A això, els activistes li han contestat: «Hola, bona nit. Demanar que a una clínica de Balears estigui la informació també en mallorquí és ser nazi? Penjarem arreu de les nostres xarxes socials aquest fet per saber l'opinió de la gent. Moltes gràcies per la teva resposta. Salutacions cordials».

No obstant la cordialitat amb què li han respost els activistes, des de la clínica continuen amb les males paraules: «Sí. És ésser un nazi, assenyalar a qui no pensa com tu per veure si li fas mal al seu negoci. I és ésser un gran fill de puta que és el que tu ets».

'Mantinc el català' ha intentat fer-li entendre que «només hem demanat com és que no estava en mallorquí, simplement això». Però no ha servit de res ja que la Clínica Ruiz Nadal ha continuat amb els insults, gonellisme i una amenaça: «Un puta catalanista mort d'enveja a qui li va bé i que no té res més que fer que anar tocant els collons, però t'advertesc... que no passi res a la meva clínica, perquè te trobaré. A jo ningú m'ha de donar classes de mallorquinitat. I manco qualcú que renega de la nostra llengua i la nostra cultura i la substitueix per una merda que res té a veure amb nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any

Qualsevol persona negoci clínica ect.ect. que trepitji els drets de qualsevol ciutadà tindria de ser sancionat.

Valoració:3menosmas
Per Macià, fa dervers d'un any

"I tant", queda clar que t'emprenyen els anglicismes, però la castellanització dels natius de les Illes Balears t'encanta i és un objectiu irrenunciable.
Fas el mateix discurs espanyolista de sempre, però no rebats cap ni un dels meus arguments.
L'exigència d'una premsa en català no l'hem de fer als editors de diaris sinó a l'Estat, perquè la premsa mallorquina seria en català si no fos per la política castellanitzadora aplicada per l'Estat, especialment durant el franquisme, que ha impedit l'alfabetització de molts mallorquins en la seva llengua. No ho pots negar perquè t'ha passat a tu com m'ha passat a a mi. Amb una diferència: jo he après el català d'adult i tu continues essent monolingüe en castellà...i ben a pler!

Valoració:6menosmas
Per PERE MATEU, fa dervers d'un any

Foresterum ressentit i a més a mes mal educats...

Valoració:15menosmas
Per Goriet, fa dervers d'un any

TOTS els Guapis, Balnearios i tant curts....
En castellà, i desviant l'atenció de la notícia, tergiversant, mesclant ous amb caragols....
Res de nou, al cap i a la fi.

Valoració:14menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

«És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de València i per les blaves i assolellades illes Balears». Pere Oliver i Domenge (1916)
http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

"Els anys de la República van estar marcats, a Felanitx, per la forta personalitat de Pere Oliver Domenge, mallorquí de nació catalana, [...], independentista, militant de l’Esquerra Republicana Balear. I un gran alcalde. El 1908 l’apotecari Barceló just tenia vint-i-dos anys quan va publicar, al setmanari El Felanigense, això: “Sa olvidat [...] de que nostros avantpassats al peu dels documents oficials y seguit á la firma, posaven les següents paraules, Catalá de Mallorques, y dich que sa n’ha olvidat, perque de lo contrari no afirmaria qu’els mallorquins no som catalans, afirmació tant absurda com si jo ara digués qu’els mallorquins no som llatins.”Però el text més conegut de Pere Oliver sobre la qüestió nacional és la conferència que pronuncià el 1916 en el Casal Catalanista de Sants ‘els Segadors’, publicada anys després amb el títol La catalanitat de les Mallorques. En aquella ocasió l’apotecari felanitxer apostrofà els catalans del Principat amb les paraules següents: “Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, a la pròpia valor social, les xamoses Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora.”
http://joancalsapeu.wordpress.com/2011/04/14/el-felanitx-republica-de-pere-oliver-domenge/

Valoració:6menosmas
Per yomismo, fa dervers d'un any

Yo si se hace lo mismo con los negocios que escriben únicamente en inglés o alemán, entonces acepto exigirlo a esta clínica (que por cierto, ha perdido los papeles, no hay duda).Pero es muy triste señalar así a negocios que con estas noticias pueden irse al traste (éste en concreto no lo creo).

Valoració:-5menosmas
Per I no xerrar massa, fa dervers d'un any

S' aconsella, en cas d' anar-hi, de deixar tota mena de carnets, pins, tatuatges, i qualsevol cosa, a la fi, que pogués fer que al cirurgià se li crusin els cables.

Valoració:6menosmas
Per Xusma fatxa, fa dervers d'un any

Pareix mentida que hi hagi tants de fatxas a Mallorca "I tant " que ni han, però els pitjors son els d'aquí, als gonella-fatxas i afegim la xuleria eÑe i el cervell blau destenyit de le camisa de la falange i surt un còctel Franco- Mussolini que anyoran els camps de concentració de n'Adolf que volian fer desaparéixer les minories, crec que aquesta clínica amb entrar han de dir !Arriba eÑe, viva Franco !

Valoració:10menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

Más Matías:
1º.- Si la tal clínica se hubiese publicitado en inglés, por ejemplo, ninguno de los que se meten en corral ajeno, hubiese dicho ni mu. Y ahí está el verdadero problema. Palabas como "buylling", "fake news" o "Selfie", ya están en boca de todos sin ninguna necesidad de emplearlas. Y como mallorquín, estas cosas me empreñan y mucho.
2º.- ¿Por qué todos estos elementos nos se van a ULTIMA HORA a exigir lo mismo?. No lo harán, tampoco tú, y todos sabemos los motivos.
Se acabó.

Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente