algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
19°

Els emblemàtics jardins de Natzaret, «la millor panoràmica de la badia de Palma», obren al públic

Els jardins de Natzaret, ubicats a la finca de s'Hort del Terreno, obren al públic a partir d'aquest dilluns. Es podran visitar de forma gratuïta de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. L'accés al recinte serà per l'avinguda Joan Miró, al passeig marítim de Palma.

El valor patrimonial dels jardins, mirador i hort es deu al fet que la seva tipologia és única i representen l'únic exemple de jardí del segle XIX que es conserva a Palma La finca data del 1784 i la construcció de la zona verda es va realitzar entre la segona meitat del segle XVIII i principis del segle XX.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha volgut recordar que els jardins són «un espai privilegiat per fer una passejada o per seure a l'ombra de qualque banc de pedra i pintar. L'Arxiduc Lluís Salvador deia que aquesta era la millor panoràmica de la badia de Palma».

Per la seva banda, Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha recalcat que «gràcies al taller ocupacional de jardineria organitzat pel SOIB, els jardiners del departament, han fet una magnífica tasca per protegir i conservar els jardins», ha afegit la consellera.

Es tracta d'un jardí amb influències del classicisme, romanticisme i modernisme. La finca i el terreny varen ser del Cardenal Despuig, que la va comprar el 1805 amb la idea de convertir-la en un museu. Finalment les obres es varen dipositar a la finca de Raixa a Bunyola, propietat del Consell de Mallorca.

Un bé a protegir

El 2004, gràcies a l'acord entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la Fundació Natzaret del Bisbat de Mallorca, els Jardins de Natzaret i la possessió varen ser declarats com a Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de jardí històric.

El Consell de Mallorca es fa càrrec del manteniment dels jardins d'ençà que es va firmar un conveni el 2006 amb la Fundació Natzaret del Bisbat de Mallorca. Segons estableix el conveni, la Fundació va cedir 3.500 metres quadrats dels jardins durant un període de vint-i-cinc anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris