algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Cort recupera el penell de la Rosa dels Vents del Molinar després de la seva restauració

cof

El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, acompanyats per veïnats del Molinar, han presentat el penell de la Rosa dels Vents i la seva cúpula que s'han tornat a instal·lar en el passeig després d'afrontar la seva primera restauració.

El penell, que representa un ocell, es va desmuntar ara fa un any pel mal estat que presentava com a conseqüència del rovell acumulat. El penell està format per un ocell de 2,5 metres d'envergadura fet amb una fosa d'alumini que està sobre un eix de 5,5 metres d'acer inoxidable.

Amb el temps s'ha anat filtrant aigua en l'alumini, que s'ha rovellat, el que ha provocat que aparegueren algunes esquerdes. La intervenció ha consistit a sanejar l'alumini, emplenar les esquerdes i cobrir-ho amb una capa de pintura especial. També s'han canviat els dos rodaments que porta al centre i s'han col·locat coixinets nous a l'eix. També s'ha instal·lat un greixador automàtic perquè el penell estigui permanentment lubricat.

Romero s'ha mostrat satisfet per «la recuperació d'un element emblemàtic de la barriada» i ha destacat la feina de les brigades municipals que s'han fet càrrec de la restauració. El regidor també ha afegit que la nova estructura «tendrà una novetat, i és que s'han incorporat llums LED en el seu interior perquè estigui il·luminada a les nits».

El cost de la restauració i la incorporació de l'enllumenat ha estat de 20.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.