algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Les JERC critiquen la poca presència del català i de grups locals per Sant Sebastià

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Balears han criticat la «poca presència» del català així com la falta de grups de Palma a les festes de Sant Sebastià, i han titllat de «vergonyós» el programa presentat per l'Ajuntament.

En un comunicat, les JERC remarquen que no es pot esperar que la llengua catalana aconsegueixi una plena normalitat si es relega a una segona posició a les festes populars. Així, lamenten que siguin només dos grups mallorquins que fan música contemporània en català els que estiguin presents el dia de la revetlla, i que a més, han estat contractats per Europa FM i la Coordinadora de Festes Populars.

Afirmen que dins el programa de les festes existeix una preeminència de la llengua castellana i una carència de grups joves de la ciutat, i entenen que hauria de ser l'Ajuntament qui apostés per formacions joves i autòctones, que comencin la seva carrera professional.

Segons diuen, les festes de Sant Sebastià haurien de ser el reflex «del que es cou» a les barriades de Palma i no haurien de ser les entitats privades les que acabin contractant «els nostres músics joves».

Les JERC entenen que la revetlla ha de ser una mostra musical rica en diferents estils i cultures però, a més, consideren que la pròpia ha de predominar. «No podem esperar un augment de la creació artística en la nostra ciutat si el nostre Ajuntament no aposta pels músics de la ciutat a les festes patronals», apunten.

Tot i això, cal recordar que aquest dilluns el tinent de batlessa i regidor de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha assegurat que els concerts de la revetlla respecten el criteri que una quarta part dels artistes cantin en català, així com que la meitat d'ells sigui de caràcter local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per SUPERTOTAL, fa mes de 12 anys

Mucho se perdió entonces, pero nadie vive ahora para recordarlo. Todo comenzó con la forja de los Grandes Anillos. Tres fueron entregados a los Elfos, inmortales, los más sabios y honrados de todos los seres. Siete a los señores Enanos. Grandes mineros y artesanos de las cavidades montañosas. Y Nueve. Nueve fueron entregados a la raza de los hombres. Que ansían por encima de todo el Poder. En aquellos anillos residía el poder y la voluntad para gobernar a cada raza. Pero todos ellos fueron engañados. Pues otro Anillo más fue forjado. En la tierra de Mordor, en los fuegos del Monte del destino, el Señor Oscuro Sauron forjó en secreto el Anillo Regente, para controlar a todos los demás. En ese Anillo descargó toda su crueldad, su malicia y su voluntad de dominar todo tipo de vida.

Valoració:1menosmas
Per total, fa mes de 12 anys

Hi ha un país -no estat-, el corònim del qual és Catalunya (terra dels catalans), que s'estén de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, territori trossejat per les fronteres de quatre estats europeus, i hi ha una comunitat autònoma d'un d'aquests estats que, oficialment, rep també el nom de Catalunya. Aquesta confusió, entre el corònim nacional i el nom regional espanyol, és la que produeix certes discussions que s'evitarien deixant clar cadascú quin sentit dóna al mot de què tractam. Per això, cada vegada som més els catalans de tot el nostre país que, per a evitar confusions, reservam el corònim nacional per a designar el territori complet i feim servir el tradicional "el Principat" per a anomenar la comunitat autònoma espanyola. Això demostra que així com, segles enrere, ens varen arrabassar la consciència nacional, ara s'està produint l'imparable procés invers de recuperació d'aquesta consciència.

Valoració:2menosmas
Per pancas GO HOME!, fa mes de 12 anys

"les festes de Sant Sebastià haurien de ser el reflex «del que es cou» a les barriades de Palma i no haurien de ser les entitats privades les que acabin contractant «els nostres músics joves».

Si realmente fueran un reflejo de lo que se "cou" en las barriadas de Palma, el porcentaje de música en catalán no llegaría ni al 10%. Con el 25% impuesto por imperativa pancatalanista se pueden dar con un canto en los dientes

PD. ¿y estos de ER DE CATALUÑA porque no se meten en sus asuntos? ¿Qué pintan en nuestras islas? Arruix!

Valoració:-7menosmas
Per Sineuer, fa mes de 12 anys

Alerta amb els comentaris de @rafa. No ens hem de deixar dur per la provocació. Val més ignorar-los.

Valoració:8menosmas
Per Per l'estil de cada any, fa mes de 12 anys

I que voleu més: teniu , claro Calvo, a Agustín el Casta i a més teniu en Bloquillo (de formigó és clar), dues grans essències pàtries.
M'estim més els coets d'en Rodríguez, perquè encara fan més pàtria.

Valoració:2menosmas
Per Letizios, que sois unos Letizios!!!, fa mes de 12 anys

Un detallin que se les escapa, u omiten, los cachoros de ERC...¡el 85% de los jovenes que asisten a los actos que organiza el Ajuntament son CASTELLANO-PARLANTES!

Valoració:-7menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

Vaja paperot està fent l'Ajuntament...

Valoració:6menosmas
Per Francesc, fa mes de 12 anys

Collons amb en Rafa!. Ara el foresterum vol que els mallorquins comprem un bitllet de vaixell i anem a viure a la seva terra. Que hi vagi ell a viure amb els forasters, i que no emprenyi per Mallorca.

Valoració:11menosmas
Per rafa, fa mes de 12 anys

Pimpín, hace 30 años que vivo en España.
Concretamente en Palma de Mallorca.
¿Tú de donde eres? Porque si no estás a gusto, no se qué haces en mi país. No queremos a nadie a disgusto y los billetes de barco están baratitos baratitos.....

Valoració:-25menosmas
Per Don Pimpón, fa mes de 12 anys

Al mal anomenat "antifascista": a voltros ja vos han posat sa Feria de Abril, no vos basta?
Ara faltaria que mos n'haguessim d'anar de ses nostres festes. Per que no te'n vas tu a España? no està tan enfora.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente