El IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries de l’Estat espanyol reunirà prop de 1.000 professionals a Palma

imagenes ix congreso - 9

TW
0

El IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries de l’Estat espanyol, reunirà els propers dijous i divendres prop de 1.000 professionals al Palau de Congressos de Palma. L'esdeveniment es desenvoluparà sota el lema 'Cooperatives agroalimentàries, sostenibilitat amb persones' i acollirà representants del sector, autoritats i experts de l'àmbit nacional i internacional, que debatran sobre els reptes del sector agroalimentari, el futur del cooperativisme i els desafiaments relacionats amb la sostenibilitat, la innovació i el relleu generacional.

Entre els ponents més destacats de la primera jornada de treball hi ha l'exprimer ministre italià Enrico Letta, que abordarà el futur del mercat únic europeu i el seu impacte en el sector agroalimentari, i el director executiu dels Grups d'Alt Nivell sobre Innovació Política de la Unió Europea, Stefan Schepers, que analitzarà els reptes del sector agrari al nou escenari.

També intervendran l'investigador principal del Reial Institut Elcano Migue Otero, que presentarà l'informe 'Espanya davant el món 2025' -una visió estratègica de l’Estat espanyol en el context geopolític i econòmic global-, i el director comercial de CHS a l’Estat espanyol i Portugal, Arturo Carramiñana, el qual «exposarà el seu model de negoci i la seva visió estratègica». El director general de Cooperatives Agroalimentàries de l’Estat espanyol, Gabriel Trenzado, presentarà el Pla Estratègic del Cooperativisme Agroalimentari Espanyol 2025-2028, un document que servirà de full de ruta per al sector els propers anys.

A la zona 'CoopWorking' el xef Claudio Lemos oferirà als assistents una mostra dels productes que ja formen part de la marca Producte Cooperatiu, una iniciativa a la qual ja s'han sumat vint-i-cinc cooperatives.

A la inauguració del Congrés (12.00 hores), segons ha informat l'organització en un comunicat, es preveu, entre d’altres autoritats, la presència del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, la presidenta del Govern, Marga Prohens, el comissari d'Agricultura, Christophe Hansen, el delegat del Govern a les Balears, Alfonso Rodríguez, el conseller d’Agricultura, Joan Simonet, el conseller del Mar, Joan Manuel Lafuente, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i l’alcalde de Palma, Jaime Martínez. Així mateix, també hi seran presents la presidenta de Cooperatives Agroalimentàries de les Balears, Jerónima Bonafé, i el president de l'associació nacional de cooperatives, Ángel Villafranca.

Segona jornada

La segona jornada, que tindrà lloc divendres 28 de març, estarà dedicada als grans desafiaments del cooperativisme agroalimentari, principalment enfocada a la sostenibilitat, el canvi climàtic i el relleu generacional. El director del Centre de Recerca i Desertificació, Diego Intrigliolo, parlarà sobre l'adaptació de la producció agrícola al canvi climàtic, mentre que el professor de la Universitat de Granada Miguel Lorente ho farà sobre el paper dels homes en la cooperació prosocial.

La tinent coronel de la Guàrdia Civil Laura Gómez abordarà la importància dels referents femenins i el president del grup de treball de joves de Cooperatives Agro-Alimentàries de l’Estat espanyol, Óscar de Iscar, ho farà sobre el relleu generacional i presentarà un catàleg de bones pràctiques per fomentar la incorporació de joves al sector.El tancament del congrés anirà a càrrec de l'oncle i entrenador de l'extennista Rafa Nadal, Toni Nadal, que parlarà sobre la «gestió de l'adversitat i el valor de l'esforç aplicats al lideratge i la gestió empresarial».