El conferenciant és doctor en Ciències de l’Educació (UIB) i llicenciat en Educació Física (INEFC de Barcelona). Actualment, Tirado és inspector d'educació a les Illes Balears, així com professor associat en la UIB. Ha format part del grup d’experts que recentment ha publicat l’estudi: «Anàlisi i propostes per a la millora del sistema educatiu i els currículums d'educació infantil, educació primària, ESO i batxillerat a les Illes Balears».
Ha estat director i cap d’estudis de l'IES Santa Margalida, i també professor d’ESO, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial en diferents centres. Duu a terme formació docent en l'àmbit de la programació, l'avaluació, la lectura, l’escriptura, la innovació i la funció directiva.
És autor del llibre Escuelas que enseñan: El conocimiento sí importa (2021). Els seus darrers articles publicats són: «Decodificando el Diseño Universal para el Aprendizaje: ¿Qué evidencia empírica lo respalda?» (2023); «Dime cómo lees y te diré cuánto aprendes: ¿Qué nos aporta la investigación a la enseñanza de la lectura?» (2024); i «I si les competències digitals s’aprenguessin amb la pantalla apagada?» (2024).
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si no eliminam el 'pedagogisme' imperant de bona part de l'escola actual això no té solució. La majoria de pedagogs just s'ocupen de fer fer papers i més papers. Són la 'gestapo de l'escola'. Cal tornar a l'esforç i a valorar el coneixement. Acabar amb el 'buenisme' i em presentà l'escola fàcil perquè, a fora, la societat és molt cruel. Ara podeu començar a penjar-me negatius...
Tinguent en compte que els joves hauran de emigrar, ens fan falta idiomes !!!! I matemàtiques que tot son algoritmes.