Menú tradicional de Nadal
Picada: Torrades amb sobrassada i botifarró
Preparar una desena de torrades amb sobrassada de Mallorca i botifarrons. Afegir-hi formatge de Maó o mel i escalfar uns minuts. Servir els plats acompanyats d’unes olives trencades i vi negre de Mallorca.
Primer plat: Sopa de galets
Fer un bon brou de pollastre i ossos acompanyat de verdures de temporada. Farcir els galets amb carn picada de porc i vedella, trempada amb sal, pebre i moraduix. Una vegada fet el brou, colar-lo i posar-lo en una olla. Feu-lo bullir i afegiu els galets. Deixar coure uns vint minuts i rectificau de sal i pebre. Acompanyau el plat amb un bon vi blanc de Mallorca.
Segon plat: Porcella rostida
Col·locar mitja porcella en una safata de forn i trempar-la amb sal, pebre i espècies. Acompanyar la porcella amb patates tallades a grans daus i una desena d’alls. Coure la safata durant dues hores, a 200 graus, fins que la porcella quedi ben rostida i cruixent. Rectificar de sal i pebre, si és necessari, i serviu la carn tallada de manera homogènia. Acompanyau el plat amb un vi negre de Binissalem.
Postres: Torrons
Per a les postres es poden fer servir un sortit de torrons de les pastisseries de Mallorca. Els més tradicionals i comuns són el d’ametlla, llema i castanya. També es poden servir neules dolces, coca de torró i bombons tradicionals. Acompanyau les postres amb un cava dels Països Catalans.
Menú de Nadal vegà
Picada: Croquetes d’espinacs
Elaborau una pasta de croquetes a base d’espinacs i llet d’ametlla. Feis les croquetes de manera homogènia, arrebossau-les i fregiu-les amb oli DO de Mallorca. Serviu el plat acompanyat d’ametlles torrades i olives trencades. Podeu acompanyar la picada amb un vi blanc de Mallorca.
Primer plat: Crema de porros
Bullir un manat de porros i quatre patates amb aigua o un brou de verdures. Una vegada bullit, passar les verdures per la batedora fins que quedi una crema de textura homogènia. Rectificar de sal i pebre i serviu la crema. El plat també es pot acompanyar d’un vi blanc.
Segon plat: Frit de verdures
Tallar ceba, patata, pastanaga, albergínia, coliflor i carxofes a daus de manera homogènia. Afegir-hi pèsols i faves tendres. Fregir les verdures amb oli d’oliva DO Mallorca fins que quedin ben daurades. Serviu el frit de verdures en una safata i acompanyau el plat amb vi de Llevant.
Postres: Trufes de xocolata
Fondre xocolata de 90% de cacau i afegir-hi llet de coco fins que quedi una pasta homogènia. Fer pilotes de xocolata ben rodones i afegir-hi trossets de xocolata. Deixar reposar i refredar a la gelera fins que quedin compactes. Serviu les postres amb un ‘vi de gel’ dels Països Catalans.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Què, ja li has regalat un pernil al queneral, per Nadal?. T'has de esforçar i llepar més o no te faran cosa. Ale, esmola el dit!.
Brou i no bou. Que més o mens, deu esser lo mateix. O sigui cadávers. "Si amas la vida, no comas la muerte" (Lanza del Vasto)
El plato de la foto puede ser muy tradicional (hay tradiciones verdaderamente bárbaras), pero para mi es realmente incomestible. Y más cuando se habla de "bou de pollastre, ossos i picada de porc i vedella". Tot per vostes... i bon profit.