cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Unió Mallorquina demana «preferència per als ciutadans» en les mesures de regularització de construccions fora d'ordenació

Construcció d'un habitatge en sòl rústic paralitzada l'any 2021. | Foto: ADT/Europa Press

Unió Mallorquina ha reclamat aquest dissabte al Govern que «sigui valent» i apliqui «mesures urbanístiques correctores i de preferència» per als ciutadans de les Illes Balears.

Des de la formació política s'entén que les lleis urbanístiques «s'han de complir» però davant aquestes «situacions d'irregularitat i, sobretot, de propietats on ja no es pot restablir la legalitat», s'hi ha de donar «una solució sempre pagant les corresponents sancions».

En aquest sentit, Damià Nicolau, portaveu de la formació, ha explicat que «entenem que els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs han de tenir més facilitats per regularitzar la situació de les seves propietats que qualsevol altre ciutadà; no volem que qualsevol persona que acaba d'arribar pugui gaudir dels mateixos beneficis que nosaltres».

«Pensam que no és el mateix una persona que ha comprat un terreny per especular que una família que fa generacions que té una propietat i l'ha anat arreglant amb el temps», ha explicat Nicolau.

Una de les mesures que proposen des del partit és que «per exemple, també s'haurien de poder destinar aquests ingressos addicionals que tendran els Ajuntaments a ajusts per a l'adquisició de primer habitatge per als joves dels nostres pobles i ciutats».

A més a més, Nicolau ha afegit que «els percentatges a cobrar segons l'any de la legalització s'haurien de poder cobrar al llarg dels anys amb contribucions especials de manera que els Ajuntaments no hagin d'afegir aquests imports a romanent de tresoreria i ho puguin programar com a ingressos amb partides específiques per a les inversions que considerin oportunes incloses en el decret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cap ferrerico, fa 2 mesos
La UM de sempre: mangarrufes, coverbos i fent bandera d' il.legalitats.
Coautors per complicitat responsable de milers d'infranccions urbanístiques. Deixau-ho anar i tornau a desaparèixer. Es veu que ja heu oblidat l'ensurt. Pot ser en tornar-hi no tendreu tanta sort.
Valoració:6menosmas
Per betzol, fa 2 mesos
No puedo decir lo que me pide el cuerpo en relación a lo que ha largado este tal Nicolau.
Presuntamente me excedería.
Toda construcción ilegal debe ser demolida ipso facto. Retirada de escombros a cargo del vivales. Llevarlo delante del juez y si hay talego durante años, mejor que mejor.
Arruix.
Valoració:4menosmas
Per Al·lucinat!, fa 2 mesos
Per llogar cadires!
Damià, es nota que no saps res de lleis ni de drets! Com pots dir aquestes animalades! Qui et comprarà aquesta proposta bàrbara, classista i fins i tot racista! T’equivara amb la gent més ultra! Gent com tú hauria d’estar ben callada, tot aquest desastre té noms i llinatges: anys d’impunitat dels governs PP i UM. Et recordes lo de construir dins una quarterada? Sa veritat, si vols defensar Mallorca digués prou al creixement. Aquí no hi ha res gratuit, si estem aquí on som li devem a molts mallorquins que en el seu dia s’enlluernaren amb partits com UM i mira com ha quedat sa roqueta. Premiar als infractors no és aleccionador, és transmetre el missatge de qui fa les coses bé és colló i qui ho fa malament té recompensa! Aquests ideals no milloren gens aquesta terra, tan sols transmeten un missatge negatiu consistent en reviure privilegis d’un temps passat que crèiem ben enterrat! Tot en aquesta vida no val per obtenir un grapadet de vots!
Valoració:13menosmas
Per inca, fa 2 mesos
Aquestes irregularitats no s'han de legalitzar. Al minut d'haver-ho legalitzat sortirà al mercat i acabarà en mans estrangeres.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente