algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Els centres educatius concertats també rebutgen la segregació lingüística a les aules

Els intents de segregar els alumnes per raó de llengua ja varen fracassar durant la legislatura amb José Ramón Bauzá i, en la present, i malgrat els esforços del Govern de Prohens per comprar voluntats, els plans segregacionistes tornen a topar-se amb la realitat: el rebuig de la immensa majoria.

El sindicat STEI ja va donar a conèixer que un total de 207 col·legis de les Balears d'un total de 221 (93,6 per cent) han expressat la seva voluntat de no adherir-se a l'anomenat 'pla pilot d'elecció de llengua' i només 14 estan pendents de la decisió que prenguin els claustres.

«La informació recollida no ofereix cap mena de dubte: les escoles donen l'esquena al pla», assenyala el sindicat.

Ara, Diario de Mallorca ha desgranat com l'escola concertada també dona l'esquena a la segregació lingüística amb unes xifres d'adhesió al pla molt reduïdes. Només vuit centres de la patronal concertada CECEIB han sol·licitat sumar-se al pla pilot, entre ells els d'Aixa i Llaüt (vinculats a l'Opus) i el Santa Mónica.

Segons recull el diari, responsables d'alguns centres concertats els han assegurat haver rebut pressions des de la Conselleria d'Educació per a «animar-los» a presentar la seva sol·licitud, «recordant-los» que participar en el pla pilot suposa rebre «recursos extra» (per exigència de VOX, el pla compta amb 20 milions de euros només per al primer trimestre).

El termini per a sol·licitar l'adhesió va acabar el dia 21, però la Conselleria diu que no farà pública la llista d'adhesions fins que es revisi quants dels sol·licitants compleixen les condicions per a poder participar-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per conisi, fa 20 dies
0lle ,no se si se escriu asin, consejero de educacion , lo pongo en espanyol, por si no m enten, vete a porgar fum , no ves que estas haciendo el ridiculo
Valoració:1menosmas
Per Xec, fa 24 dies
Ara caldrà estar molt atents als projectes actuals i veure per fer què pretenen cobrar aquestes centres.
Si ja fan determinades matèries i hores en castellà, només haurien de cobrar per possibilitar fer aquestes àrees també en català.

Perquè, precisament els centres amb intenció d'adherir-s'hi, molt probablement ja fan força classes en castellà.
Valoració:15menosmas
Per xisca, fa 24 dies
Els pares sempre han triat la llengua que volen parlar: basc, andalús, bable, gallec, alemany, anglès, castellà, xinès, rus, ucraïnès, .... i CATALÀ. Per estudiar, cada zona te la seva llengua PRÒPIA, i aquí és on vosaltres, un grup minúscul de castellà-parlants, voleu sobrepassar els vostres drets, IMPOSANT la vostra, la de Castella, per damunt la pròpia de les illes. Feu molt renou, però no pintau un rave. Aquí, la nostra llengua NO es toca. Si voleu deixar de patir, adaptau.vos, o partiu. Els infants NO tenen problemes, si vosaltres no les ho provocau. Pares inútils, plora.miques, insatisfets de la vostra vida? Aire, que a les illes no hi cap tot el món.!!
Valoració:14menosmas
Per jbm, fa 24 dies
Si a Madrid els pares mallorquins poden elegir que els seus fills hi estudiin en mallorquí, a Mallorca els pares madrilenys també han de poder elegir que els seus fills hi estudiin en madrileny ... o no és així??? ... ai que me sembla que m'he embuiat una mica ...
Valoració:9menosmas
Per Manacorí, fa 24 dies
Uroooo ! El gracioset escriu que son els pares qui volen escollir la llengua [sic]... La major part de pares no son babaus com els que escullen llengües a en Fiu.
Els pares illencs volen que llurs fills aprenguin bé a escola la llengua pròpia de les nostres illes, cosa evident, i els pares de famílies nouvingudes si s'han instal·lat ací és perquè han volgut, idò, son els més interessats en què els fills no restin enrere amb menys oportunitats, car ja sabien quina n'és la llengua pròpia, altrament si no els hi agradés xerrar-la, ara serien en un altre indret d'Europa o del món.

Endemés no té cap sentit, ni un, que si a uns "pares" no els hi interessa qualque assignatura de l'escola, o si de nins no els hi agradava o els hi costava d'aprendre, demanin ara d'eliminar-la o de reduir-ne el temps a les escoles de sos fills.

No vos deixeu aixecar la camisa amb pardalades de qualcuns sonats que pareix que sofreixen de supremacia, de superioritat i de prepotència pregones.
Valoració:22menosmas
Per Josep Miquel, fa 24 dies
Doncs miri que diu el TSJIB, i si no ho entén perquè de termes jurídics igual no en sap més que una mica, amb molt de gust li traduir.
Valoració:18menosmas
Per Fiu Fiu, fa 25 dies
Pero los padres quieren elegir la lengua
Valoració:-44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente