cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Govern fracassa en el seu intent d'imposar la segregació lingüística: el 94% dels centres d'ensenyament s'hi oposa

230229

Els intents de segregar els infants per raó de llengua ja varen fracassar durant la legislatura amb José Ramón Bauzá i, en la present, i malgrat els esforços del Govern de Prohens per comprar voluntats, els plans segregacionistes tornen a topar-se amb la realitat: el rebuig de la immensa majoria.

Un total de 207 col·legis de Balears d'un total de 221 (93,6 per cent) han expressat la seva voluntat de no adherir-se a l'anomenat 'pla pilot d'elecció de llengua' i només 14 estan pendents de la decisió que prenguin els claustres, segons una enquesta del sindicat STEI.

«La informació recollida no ofereix cap mena de dubte: les escoles donen l'esquena al pla», han assenyalat des del sindicat en una nota de premsa.

Per al sindicat, aquestes dades posen de manifest la «nul·la necessitat» de posar en marxa aquest «despropòsit pedagògic», que en cap cas és una demanda de la comunitat educativa, «sinó la cessió del PP a les exigències de VOX per arraconar el català en un àmbit tan estratègic com l'ensenyament».

Al mateix temps, l'STEI ha reivindicat que d'aquesta manera, la comunitat educativa s'alinea amb la societat civil que el passat 5 de maig es va manifestar massivament a favor de la llengua catalana.

El sindicat ha reclamat, a la llum dels resultats de la seva enquesta, que freni l'aplicació d'aquesta mesura i dediqui les partides pressupostàries previstes a «altres qüestions que l'ensenyament necessita».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Airbus, fa 2 mesos
Madò mentides ho arregla tot en rialles falses.
Valoració:16menosmas
Per xisca, fa 2 mesos
Els que tenen una mica de respecte cap als estudiants!
Valoració:13menosmas
Per ACirer, fa 2 mesos
Si és així, ja poden començar a dedicar esforços i recursos a temes seriosos i deixar de marejar la perdiu.
A les illes no segregam!
Valoració:20menosmas
Per Pere Mateu, fa 2 mesos
Als públics o als privats?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente