cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Federació Balear de Futbol: «Als camps de futbol ha d’aplicar-se sempre el sentit comú del respecte lingüístic»

Arran de l'escàndol que es va produir al poliesportiu de Petra Na Capitana, on s'hi disputava un partit de futbol entre l'aleví B del Petra i el Cardassar i l'entrenador del Petra, Miquel Santandreu, va ser expulsat per parlar en català a l'àrbitra, la Federació de Futbol de les Illes Balears ha emès un brevíssim i tou comunicat al respecte.

«Als camps de futbol ha d’aplicar-se sempre el sentit comú del respecte lingüístic en tot moment. És per això que cap dels 33.000 federats que formen el nostre futbol entre tots els agents implicats, deu sentir-se discriminat per l’idioma oficial que decideixi emprar amb total llibertat», ha expressat la Federació.

Després d'aquesta manifestació, han estat diversos els usuaris de les xarxes socials que han apuntat la «buidesa» del comunicat, que no hagin anunciat cap acció al respecte i la falta de condemna de la discriminació.

Per altra banda, el mitjà totpla.cat ha pogut parlar amb l'entrenador petrer, Miquel Santandreu, qui ha assegurat que mai no s'ha trobat amb cap àrbitre «que no em deixés parlar en la meva llengua».

«Jo no tenc cap problema amb el castellà. De fet, la meva dona és dominicana i a casa també el parlam. El que em va molestar foren les males maneres. Des del primer moment em deia en castellano i de males maneres», ha remarcat Santandreu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 5 mesos
Ben aviat trobareu jugadors que vos plantaran cara. Les esteu provocant desobediència a les vostres mateixes regles. Si vosaltres les vos passau pel forro, ells també ho faran. Sens dubta.
Valoració:5menosmas
Per Xaume, fa 5 mesos
el futbol base hauria de posar-se en vaga i aturar fins que es retiri la targeta vermella al entrenador i es sancioni a aquesta provocadora
Valoració:7menosmas
Per Xec, fa 5 mesos
Ja podrien haver mostrat el comunicat a qualque mallorquí abans de presentar-lo.
L'ús que fa del verb "deure" no el faria que exerceix activament la mallorquinitat.

Per paga, el fet de no anunciar cap mesura sancionadora, deixa ben clar que poden denigrar i expulsar tranquil·lament qui vulguin per parlar l'idioma propi d'aquesta terra.

Un altre llençol perdut i aquí no passa res.
Valoració:10menosmas
Per xisca, fa 5 mesos
Anar en contra dels seus propis estatuts, les lleva TOTA CREDIBILITAT, i AUTORITAT per seguir en el seu càrrec.
Valoració:8menosmas
Per Mascaró de Llodrà, fa 5 mesos
És clar que les llengües a la Unió Europea i de la resta del món, no son mai cap problema. El problema el tenim nosaltres amb els ocupants espanyols i llur prepotència.
En competicions europees es disputen quotidianament i constantment partits de futbol (i d'altres esports), oficials i amistosos, amb equips de diversos indrets d'Europa, idò, amb diferents llengües per part de futbolistes, entrenadors i àrbitres i mai a cap àrbitre se li acut imposar la seua llengua en nom de res ni de cap xovinisme. A més a més la supremacia, la prepotència, la vanitat i la superioritat que gasten en front dels generalment dòcils i mesells catalanoparlants ( com el comunicat oficial de la FFIB ) sempre en nom de la seua Espanya, és intolerable i insuportable.
És per tot això que és molt important que el català / valencià esdevingui llengua oficial de la Unió Europea el més prest possible. A més a més dels moltíssims beneficis que ens comportarà, paral·lelament farà baixar els fums a qualque xovinista espanyol.
Valoració:16menosmas
Per Xert, fa 5 mesos
Un comunicat de pa sucat amb oli. La Les llengües mai son un problema. El problema l'ocasiona la prepotència del qui parla i no sap on es troba o no ho vol saber
Valoració:13menosmas
Per Un més, fa 6 mesos
Quantes actes arbitrals s'escriuen en català: cap ni una
Quants d'euros de subvenció publica reb la ffib: molt més dels que li pertoquen per anomenar-se de les illes balears.
Valoració:12menosmas
Per --, fa 6 mesos
I, això és tot, FFIB?.
Valoració:13menosmas
Per Endavant, fa 6 mesos
Fluixet el comunicat, no es mullen gens.
Millor hagués estat que la posessin a la nevera uns mesos i així podria dedicar-se a treure les opos i canviar d'aires cap a Andalusia on falta gent. ( Àrbitra de la RFAF, real federación andaluza de futbol)
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente