Salut obre la vacunació sense cita als centres de salut d’atenció primària a partir de dimecres. Així, tots aquells ciutadans que encara no s’hagin vacunat poden accedir al seu centre de salut de referència per vacunar-se de la grip, del Covid-19 o la vacunació combinada.
Des de dimecres, els usuaris que vulguin poden fer-ho a qualsevol centre de salut d’atenció primària en aquests horaris:
Atenció Primària de Mallorca
De dilluns a divendres, de 10 a 13 h, en tots els centres de salut d’atenció primària.
De dilluns a divendres, de 15 a 20 h, als SUAP de Mallorca i al PAC de Manacor. Els serveis d’urgències d’atenció primària (SUAP) de Mallorca estan ubicats a Escorxador, Escola Graduada i Son Pisà (a Palma) i Es Blanquer (a Inca).
Atenció Primària de Menorca
CS Canal Salat: dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 12 h. Dilluns i dijous, de 16 a 17 h, i dimarts i dimecres, de 16 a 17:30 h.
CS Ferreries: dilluns i dimarts, de 18.30 a 19 h. Dimecres a divendres, de 13 a 14 h.
UBS Migjorn: dilluns, de 10 a 11 h.
CS Es Banyer: de dilluns a divendres, de 13 a 14.30 h. Dilluns dimarts i dijous, de 18 a 19 h.
UBS Es Mercadal: Dilluns, de 18 a 19 h; dimarts i dimecres, de 13 a 14 h.
CS Verge del Toro: Dimecres, de 17.30 a 19 h. Divendres, de 13.30 a 15 h.
UBS Es Castell: Dilluns i divendres, de 12 a 13 h.
CS Dalt Sant Joan: Dimarts, de 15.30 a 17 h. Divendres, d’11.30 a 13.30 h.
UBS Sant Lluís: Dimarts i dijous, de 13 a 14 h.
Atenció Primària d’Eivissa i Formentera
En els centres de salut d’atenció primària: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Es recorda a la població la importància de vacunar-se. La vacunació és la millor eina per prevenir malalties infeccioses i és una de les mesures de salut pública que més vides ha salvat al llarg de la història. A més, es tracta també d’un acte de solidaritat, que protegeix no només a qui es vacuna sinó la seva família i a la resta de la col·lectivitat; és el que es coneix com a immunitat comunitària. En el cas de les persones més vulnerables (persones majors, infants, persones amb patologies cròniques, etc.) la vacunació ajuda a prevenir possibles complicacions que poden derivar-se d’una infecció respiratòria combinada amb una patologia de base.
Salut també recomana l’ús de màscara en les persones simptomàtiques quan es trobin en espais compartits per tal reduir la transmissió de les infeccions respiratòries i prevenir i evitar els contagis. També es recomana mantenir la distància de seguretat i una correcta higiene de mans.
Seguim aquest i altres bons costums i trucs, saludables! Ara com...
Vacunar, sa ventilació i vigilar sa distància o es temps compartint espais o vehicles amb algú de fora des domicili propi.
I objectes pes gests d'higiene, en fer atxems, tossir, es pas de ses mans a boca-nas-ulls. I una mascareta ajuda molt, sobretot si estam empiucats! Que potser ni ho notam!
I cercar recursos per a moure's, i mantenir es cos hidratat, en equilibri de sals, nutrients, rebre llum i estímuls ambientals...
I formar-se de fonts un poquiu confiables i de consens, aplicar-se amb so criteri. Anar amb ull amb massa informacions xatarra, sa desinformació, i es telegamberrismes anònims crispats, s'estrés, es desànim i fatiga...
Valorar es civisme, es respecte i sa solidaritat, ses coes i taules amb pau i cordialitat.