algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Salut obre la vacunació sense cita de la grip i el Covid-19 als centres de salut d’atenció primària a partir de dimecres

Salut obre la vacunació sense cita als centres de salut d’atenció primària a partir de dimecres. Així, tots aquells ciutadans que encara no s’hagin vacunat poden accedir al seu centre de salut de referència per vacunar-se de la grip, del Covid-19 o la vacunació combinada.

Des de dimecres, els usuaris que vulguin poden fer-ho a qualsevol centre de salut d’atenció primària en aquests horaris:

Atenció Primària de Mallorca

De dilluns a divendres, de 10 a 13 h, en tots els centres de salut d’atenció primària.

De dilluns a divendres, de 15 a 20 h, als SUAP de Mallorca i al PAC de Manacor. Els serveis d’urgències d’atenció primària (SUAP) de Mallorca estan ubicats a Escorxador, Escola Graduada i Son Pisà (a Palma) i Es Blanquer (a Inca).

Atenció Primària de Menorca

CS Canal Salat: dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 12 h. Dilluns i dijous, de 16 a 17 h, i dimarts i dimecres, de 16 a 17:30 h.

CS Ferreries: dilluns i dimarts, de 18.30 a 19 h. Dimecres a divendres, de 13 a 14 h.

UBS Migjorn: dilluns, de 10 a 11 h.

CS Es Banyer: de dilluns a divendres, de 13 a 14.30 h. Dilluns dimarts i dijous, de 18 a 19 h.

UBS Es Mercadal: Dilluns, de 18 a 19 h; dimarts i dimecres, de 13 a 14 h.

CS Verge del Toro: Dimecres, de 17.30 a 19 h. Divendres, de 13.30 a 15 h.

UBS Es Castell: Dilluns i divendres, de 12 a 13 h.

CS Dalt Sant Joan: Dimarts, de 15.30 a 17 h. Divendres, d’11.30 a 13.30 h.

UBS Sant Lluís: Dimarts i dijous, de 13 a 14 h.

Atenció Primària d’Eivissa i Formentera

En els centres de salut d’atenció primària: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h

Es recorda a la població la importància de vacunar-se. La vacunació és la millor eina per prevenir malalties infeccioses i és una de les mesures de salut pública que més vides ha salvat al llarg de la història. A més, es tracta també d’un acte de solidaritat, que protegeix no només a qui es vacuna sinó la seva família i a la resta de la col·lectivitat; és el que es coneix com a immunitat comunitària. En el cas de les persones més vulnerables (persones majors, infants, persones amb patologies cròniques, etc.) la vacunació ajuda a prevenir possibles complicacions que poden derivar-se d’una infecció respiratòria combinada amb una patologia de base.

Salut també recomana l’ús de màscara en les persones simptomàtiques quan es trobin en espais compartits per tal reduir la transmissió de les infeccions respiratòries i prevenir i evitar els contagis. També es recomana mantenir la distància de seguretat i una correcta higiene de mans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sopes de mims, fa 7 mesos
Gràcies, dBalears.
Seguim aquest i altres bons costums i trucs, saludables! Ara com...
Vacunar, sa ventilació i vigilar sa distància o es temps compartint espais o vehicles amb algú de fora des domicili propi.
I objectes pes gests d'higiene, en fer atxems, tossir, es pas de ses mans a boca-nas-ulls. I una mascareta ajuda molt, sobretot si estam empiucats! Que potser ni ho notam!
I cercar recursos per a moure's, i mantenir es cos hidratat, en equilibri de sals, nutrients, rebre llum i estímuls ambientals...
I formar-se de fonts un poquiu confiables i de consens, aplicar-se amb so criteri. Anar amb ull amb massa informacions xatarra, sa desinformació, i es telegamberrismes anònims crispats, s'estrés, es desànim i fatiga...
Valorar es civisme, es respecte i sa solidaritat, ses coes i taules amb pau i cordialitat.
Valoració:2menosmas
Per Jaime, fa 7 mesos
Que se vacune Rita! A mi no me engañan más, pues ya basto con lo del covid!
Valoració:-2menosmas
Per Catalunya insular, fa 7 mesos
Sense hora, ni recepta mèdica, sense conformitat i sense responsabilitat mèdica de ningú. Això és com anar a comprar patates al supermercat. Punxen dos fàrmacs alhora sense estudis científics que demostrin que això no pot comportar efectes secundaris greus, i no passa res. Una teràpia genètica (ARN) encara en fase experimental (com ha reconegut Pfizer al Parlament Europeu) i el vaccí de la grip. Tot alhora i sense miraments! Ens estem tornant bojos amb aquesta política de punxar a tothom i de tot, fins i tot a nadons? La ciència, els metges ja no creuen en la immunitat natural? Jo no m'he vaccinat mai de la grip, i tampoc em vaig fer inocular contra la Covid. Resultat? Vaig agafar un virus (grip/Covid?) l'any 2022 i em va durar menys d'una setmana i sense seqüeles. Fa tres setmanes vaig agafar un refredat que em va durar tres dies (sense baixa laboral). Una companya amb quatre punxades Covid i la darrera amb el vaccí de la grip va estar 10 dies de baixa! De què li ha servit de punxar-se? I això mateix, ho constato reiteradament, passa a molts altres companys de feina inoculats. De debò que és imprescindible de vaccinar-se si pel que hom constata això destarota el sistema immune natural i ens fa més fràgils i receptius als efectes dels virus? Just el contrari del que es pretendria? Tot just el contrari del que s'ensenya com a dogma de fe a les facultats de medecina.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente