cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

OCB: «El govern de Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers 25 anys i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina»

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet aquest dimarts una crida a tota la comunitat educativa i a la societat civil organitzada a «preparar-se per plantar cara a aquesta aberració política, social i pedagògica. Ni una passa enrere!». Ho ha fet en referència a la iniciativa de l'extrema dreta per a implantar la 'lliure elecció de llengua' a les Balears.

L'entitat ha remarcat que la segregació escolar per raó de llengua «obre la porta a la fractura social i cultural. Es tracta d’una mesura que dinamita la convivència i divideix la societat en dues comunitats lingüístiques».

A més, assenyalen que la proposta infringeix l’art. 135.1.e de la Llei d’educació que estableix com a principi del model: no discriminar ni separar els alumnes en centres i grups diferents per raó de llengua.

«La segregació lingüística fa inviable l’objectiu de dominar les dues llengües oficials en acabar el període d’escolarització. Els nins de la línia en català, en dominaran les dues; els de la línia en castellà, només el castellà», avisa l'OCB.

Finalment, l'organització denuncia que, amb l'acceptació de la proposta de VOX, el govern de Marga Prohens «trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina que persegueix obsessivament l’aniquilació de la nostra llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Joan, fa 9 mesos
Querido destroyer, tú nombre ya delata tu patriotismo español. Deberías ser mas preciso, porque "el gobierno" se esfuerza solo para los niños cuya lengua materna sea la castellana, al resto que les den. En Baleares, los habitantes de Baleares cuya lengua materna sea la castellana son el 24%. Para que lo vayas digiriendo, el 52% de la población de Baleares son nativos de Baleares. El 25% de la población de Baleares no ha nacido en España. Y por último, la provincia española que mas población aporta a Baleares es la provincia de Barcelona (catalanoparlante).
Valoració:0menosmas
Per Canamunt, fa 9 mesos
A veure si aquest diari activa algún sistema per tal d'evitar Trolls multinic que entren als comentaris per intoxicar als altres.
Són molt bons d'identificar, escriuen en la única llengua que coneixen, el foraster.
Valoració:7menosmas
Per A. Cirer, fa 9 mesos
Fa estona que estic a punt.
Valoració:6menosmas
Per Un de's plà, fa 9 mesos
Per aquí nos han sortit uns predicadors que nos volen fer creure que le Mare de Déu nom Joana.
Havia de arribar bocs&PPepperoni per dir-nos que menjem pizza perquè se coca mallorquina no és bona.
Qui els vol que els compri, jo no.
Valoració:8menosmas
Per Para destroyer, fa 9 mesos
Estàs equivocat amb una cosa: els que Ens podem permetre escola privada, sí que podem triar. Tinc quatre fills, i te puc ben assegurar, que tenen la majoria de classes amb anglès i castellà, i per suposat aprenen mallorquí.
I aquí entra la part divertida: un govern d’esquerres, limita a la gent i a les famílies sense recursos una educació que ens permeti sortir i millora econòmicament, socialment, i culturalment.
Algú ha menjat el tarro a molta gent amb un transfons polític molt lamentable, que l’elecció lliure de la llengua significa no aprendre el mallorquí.
Però clar, Aquests polítics lamentables només tenen feina si existeix un problema, con lo qual hem de fer el problema ben gros. Aquests polítics lamentables només tenen feina si existeix un problema, con lo qual hem de fer el
Valoració:-16menosmas
Per De Asprer, fa 9 mesos
Meam: consens Vol dir, que tothom està d’acord. Això no ha estat el cas en els darrers 25 anys, però de cap manera!!!!
Només fan lo que han promès en els seus electors, que han estat majoria!!
Valoració:-6menosmas
Per Moix, fa 9 mesos
Podem esmolar les eines una altra vegana. La llengüa no se toca. El català, en les seves variants illenques, és la llengüa nostra
Valoració:5menosmas
Per Destroyer, fa 9 mesos
Excelente noticia. Cuando se informa tendenciosamente hay que saber leer entre líneas, como en las dictaduras. Traduzco: El gobierno está haciendo un esfuerzo para que los padres puedan educar en su lengua materna a sus hijos, que en el caso de Baleares son dos, aunque mayoritariamente el castellano. Las asociaciones subvencionadas por los pancatalanistas han visto como su modelo reaccionario y retrógrado de imposición se derrumba, lo que unido a su perdida futura de subvenciones del gobierno de Baleares les coloca en una situación financiera complicada y en una situación de indignación impostada. Sin duda un avance para Baleares.
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente