cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Creus que cal una mobilització contra la política lingüística del Govern?

El Govern de Marga Prohens ja ha començat una nova croada contra el català. El pacte PP-VOX ja es deixa veure clarament amb l'eliminació del requisit de català a la sanitat i amb l'amenaça de poder llevar la llengua pròpia per a accedir a la funció pública.

A més, d'aquí poc ja es planteja la creació de l'Oficina de Llibertat Lingüística que gestionarà l'extrema dreta i que servirà, amb tot pronòstic, per a materialitzar la persecució de la llengua catalana.

Al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma també s'ha començat a concretar la lluita contra la llengua catalana. Les dues institucions, governades per PP-VOX, han eliminat el domini .cat de les seves webs i, en el cas de Cort, l'extrema dreta vol llevar el requisit del català per a ser funcionari.

Mentrestant, entitats com l'Obra Cultural Balear (OCB) han engegat una campanya per a conscienciar que el català no és el problema real de la sanitat, deixant en evidència que la llengua no és un problema per atreure professionals sanitaris. La societat es comença a organitzar per a fer front als atacs dels ultres.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que cal una mobilització contra la política lingüística del Govern i els pactes de PP-VOX. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, cal aturar la persecució del català per part de PP i VOX.

-No, la política lingüística és la que varen triar els ciutadans a les urnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per De Asprer, fa 10 mesos
Nene … que fueron los aragoneses … Corona de Aragona … y mejor en burka que con barretina. Se llama espanyol en todo el mundo menos donde se ha adoctrinado a los memos.
Valoració:-4menosmas
Per Carmen, fa 10 mesos
Mentres badallavem
Una mosca es va instal.lar en el paladar I ens va col.lonitzar la llengua.

Es d,un poeta de ca nostra. Que reflexa molt bé el caracter mallorquí.
A veure si ens posem a l,acció d,una punyetera vegada. Si ho hem fet, ara toca tor,nar.hi.
Valoració:5menosmas
Per jaume, fa 10 mesos
Una mobilització i totes les que siguin necessàries. Pot ser baratant el color verd dd la camiseta. I al foresterum que els hi molesta, que s'hi posin floretes de lis. És la nostra llengua, la d'aquesta terra, la dels nostres ancestres, l'idioma en què pensam, sentim i estimam, el que ens atorga la identitat, el futur com a poble i la nostra visió del món, tan valuosa i insubstituïble com la que més. Lluitem fins on calgui, aixequem-nos tots a una perquè també pugui ser la dels nostres fills i la dels nostres nets. Perquè ells també puguin estimar en lloc de "querer"!!!
Valoració:18menosmas
Per Arxi, fa 10 mesos
El castellà, el que molts analfabets diuen español, a Castella, aquí no som castellans ni en volem saber res d'aquesta gent tant soberva, ignorant, i requisadora, els del partit de la dropa aquesta, són com va definir un jutge, una banda de lladres. No hi volen tenir res a veure. A cagar!
Valoració:21menosmas
Per @ De Asprer, fa 10 mesos
Aquest De Asprer, no sé d'on ha sortit tan analfabet...el español no és un idioma, és un compendi de idiomes que es parlen en aquest puto país, entre ells el gallec, el català, l'euskera...i el català, tros de burro el parlen 10000000 de persones, tal vegada si llegeixes en lloc de dir tonteries, ho sabries, que si no fos per els catalans, aquí a Mallorca potser a hores d'ara la teva mare i la teva dona, anirien amb burka..
Valoració:14menosmas
Per Lisa, fa 10 mesos
A tots aquests soques com Juan Cardona, de on et penses que ve el teu llinatge? És més català que el pa amb tomàquet...ara que tu siguis un ignorant no implica que els demés hagim d'aguantar les teves bestieses...si arribes a ser més burro, no neixes, perquè no trobes el forat...
Valoració:11menosmas
Per JAUME, fa 10 mesos
JA HI TORNAM ASA ,NO SE PERQUE GENT QUE NO AS D,AQUI MOS AGUI D,DIR COM AMB D,XERRA ,HA MES NO AS MALLORQUI AL QUE HA NAS CUT AQUI ,AS MALLORQUI AL QUE PANSA AN MALLORQUI NO VAL TANIR ALS PAPES HI XERRA AMB CASTALLA
Valoració:2menosmas
Per Penyafort, fa 10 mesos
spanish go home
Valoració:12menosmas
Per dic, fa 10 mesos
De Asprer: Per donar lliçons primer estudia una miqueta i no faràs el ridicul cosa que es veu que no t´importa.
Valoració:9menosmas
Per I tant, fa 10 mesos
@Jaume, i tant que hem de sortir al carrer. Ja hi hauríem d'haver sortit a partir de l'any 2016 que va ser quan ja va quedar clar que el govern dels progres no defensaria com cal la llengua catalana, motiu pel qual també perderen les eleccions.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente