cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Prohens, a favor de modificar l'acord que limita l'arribada de creuers a Palma

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha apuntat aquest dimecres que «hi ha marge de millora» en l'acord per a la limitació de l'arribada de creuers a Balears que l’anterior Govern va negociar amb la patronal CLIA. Davant la reivindicació de Pimeco, que demana la modificació o, directament, la cancel·lació de l’acord, Prohens ha declarat que estudiarà la situació amb tot el sector per tal de fer «una regulació més justa».

Tot apunta que, tal com anunciava al seu programa electoral el Partit Popular, les polítiques del Govern de Prohens seran diametralment oposades a les exigències de MÉS o Podem respecte a la revisió de l’acord. Aquestes formacions demanaven revisar «a la baixa» l’acord, perquè consideraven insuficients que les limitacions a l’arribada de creuers al Port de Palma.

Prohens ha indicat que les planificacions de les temporades de creuers «es fan a molts mesos vista» i que la d’aquesta temporada «ja estava feta», i per tant no es pot modificar. Ha deixat clar, però, en quina línia aniran les seves polítiques, recalcant que el seu equip de govern «no creu en la prohibició, sinó en la regulació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No ténen perdó, fa 12 mesos
@Pep. No quedarà res condret ni ningú amb bona salut.
Se veu que na Prohes no viu a prop del port de Palma, ni que tampoc no alena els fums dels creuers.
Valoració:4menosmas
Per Pep, fa 12 mesos
Es que els heu votat disfrutau de lo votat , aixo nomes acaba de començar , d'aqui 4 anys no quedara res condret.
Valoració:8menosmas
Per Maria C, fa 12 mesos
En la tònica de trair el benestar dels mallorquins.
Valoració:9menosmas
Per mesbuquesclarquesi, fa 12 mesos
Clar que si!, Més creuers i més vols i més turisme. Vinga a apostar per la quantitat!
No cal preocupar-mos, però tampoc podem esperar res de la classe política, titella de qui realment comana, que és el lobbie turístic-hoteler. A on no hi ha, no hi serquis.
No paseu pena, que quan això estigui saturat, esquilmat, degradat i perdi qualque atractiu, el sistema, s'autorregularà pel obvi enfonsament de la demanda. Això si, evidentment perderem tots.
Valoració:12menosmas
Per Maria, fa 12 mesos
Amb el nou Govern ha desembarcat el mon del comerç, turisme, industria, és a dir, per dir ho de manera planera: el.liminar les limitacions dels creuers serà bo de fer (PIMECO ja ens ha dit que: els creuers no contaminen a les persones, i no ha dit res de si contaminen la mar; que no hi ha estudis que acreditin la saturació de Palma, deu passar les vacances a la costa i no passeja per la ciutat. Tot això és poc rigorós). Per favor, on sou les entitats mediambientals: GOB, OCEANA, TAIB, FUNDACIO NATURA PARC, AMICS DE LA TERRA, WWF, GREENPEACE..... i els científics de la nostra UIB.

Currículums dels ja nomenats càrrecs públics:
- Conseller d'Empresa: ASIMA i CEPE, industria i polígons industrials.
- DG Ports: president Cambra Comerç Mallorca.
- DG Fons Europeus: prové de l'industria turística (Grupo Barceló, Iberostar, Orizonia).
- DG Transparència: empresari sector turístic.
I encara manquen molts de nomenaments, la cartera de clients augmentarà i anirem vigilant si la normativa de turisme, comerç, energia, medi ambient, ports, costa.........s'amagrirà o s'engordirà; o la política de foment untarà mans.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente