cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

ASM: «El PP de Marga Prohens s’ha acabat de llevar la careta i ha començat a aplicar la 'solució final' per arraconar el català»

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat que, en un parell de dies, «el PP de Marga Prohens s’ha acabat de llevar del tot la careta de partit moderat i conciliador i ha començat a aplicar la 'solució final' per arraconar el català, la llengua pròpia de Mallorca, i imposar la ‘lengua del imperio’ dins les administracions públiques».

Si dimecres passat l’Ajuntament de Calvià, ens mans de PP-VOX, eliminava el requisit del català per a fer feina a les empreses municipals, aquest dijous l’Ajuntament de Palma, en mans del PP, «ha admès la proposta de VOX d’imposar l’espanyol als escrits i convocatòries municipals, vulnerant l’Estatut d'Autonomia, que estableix que les institucions han d’actuar per promoure el català, la Llei de Normalització Lingüística, que obliga els ajuntaments en el mateix sentit, i la Llei de capitalitat de Palma, que estableix que el català és la llengua pròpia de la institució», ha assenyalat l'ASM.

L'entitat ha remarcat que, en el cas de Calvià, PP-VOX «s’ha posat de part d’uns comitès d’empresa que, en lloc d’aprendre la llengua pròpia del territori on han vingut a guanyar-se la vida, han preferit donar la murga durant anys per no haver d’aprendre-la, tal és la repugnància que els deu provocar». En el cas de Palma, «la imposició del castellà té per objecte evident que els castellanoparlants arribats de la Península no hagin de tenir el més mínim contacte amb la nostra llengua, que com és sabut és odiada per tots els colonitzadors».

A més, l'Assemblea denuncia que el PP i VOX pretenen justificar aquest atac frontal al català amb «un suposat 'bilingüisme', un 'bilingüisme' que no exigeixen mai per afavorir el català en àmbits com els mitjans audiovisuals, el cinema, el comerç, la restauració, els jutjats, la policia i ja no en parlem de l’exèrcit d’ocupació. Uns àmbits, no ho oblidem, on el català continua essent marginat governi el PP o el PSOE, l’extrema dreta o els 'pactes de progrés'».

L'ASM considera que, tot plegat, «és la prova concloent que mentre ens comandin els partits espanyols, tant si són de dretes com d’esquerres, la nostra llengua, cultura i identitat es troben en greu perill, més encara amb la substitució demogràfica de què som objectes sense aturall». Per això, remarquen que la solució «no pot ser altra que comandar de bon de veres dins ca nostra, és a dir, disposant d’un Estat propi independent que vetlli pel nostre benestar i per la nostra supervivència com a poble amb identitat pròpia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Fiti, fa 12 mesos
Vestits blancs ( blanc sepulcre), mentides i destrucció. El nou canvi del PiPo.
Valoració:2menosmas
Per Impossible!, fa 12 mesos
I què pensen fer? Escorxars-nos?
Valoració:2menosmas
Per Xusma fatxa i prepotent, fa 12 mesos
Mala gent aquesta, sense embuts són mal enconats, i això que en la seva llengua tenen un refran;
De fuera vendran que de casa te echaran.
Voldria que vos pegas es primer llamp forcat, només viviu per fer mal PePedos i voxornos !faxistas !
Valoració:20menosmas
Per Tb, fa 12 mesos
Trob que tota aquesta gent a qui no li agrada la nostra llengua i la nostra cultura se n’hauria d’anar de la nostra terra. I si, enlloc d’anar-se’n, ens elimina sistemàticament, a això se li diu colonialisme. I em pensava que el colonialisme era propi del segle XIX. Per tant, sí estan desfasat dos segles.. I pel que fa als aborígens carregats d’autodi, també poden partir en la mateixa galera per TRAÏDORS. Cal defensar-se d’aquesta gent!
Valoració:21menosmas
Per Pobleret, fa 12 mesos
Na Malintxe Prohens i VOX com Hernan Cortés. Traidora i conquistadors. Intentant aniquilar el que ens identifica com a poble: la nostre llengüa
Valoració:22menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa 12 mesos
Català, sí; bilingüisme, no.
Valoració:18menosmas
Per Àngel Custodi, fa 12 mesos
Trist molt trist, gent desfasada, antiga q no evoluciona produeix molta picor.
Valoració:15menosmas
Per Catalunya sencera, fa 12 mesos
La solució és reconèixer i manifestar, sense por i d'una vegada, la pertinença de les Balears i de la resta de terres catalanes al poble amb identitat pròpia que som: la nació catalana i disposar de l'estat independent més convenient per a ca nostra (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer): la República catalana.
Valoració:23menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Em sembla que ja ho anuncià en un moment o altre. Ara amb Bocs han esdevingut els repressors de la nostra llengua. És una actitut irrespectuosa i antinatural. Els ho permetrem sense fer res ?
Què puguin exercir de nazi-fatxes és una prerrogativa que els concedeix l'actual democràcia, però no els dona el dret de consumar un lingüicidi. Què no ens toquin la llengua !!!!!!!!
Valoració:20menosmas
Per Pere, fa 12 mesos
PP de Mallorca ven la nostra ànima.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente