algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

Els taxistes asseguren que si Uber comença ja a operar a Mallorca «ho estarà fent de manera il·legal»

El sector del taxi ha criticat aquest dimecres de manera rotunda l'arribada d'Uber a Mallorca, que començarà a operar aquest dijous, tot indicant que «la competència que no és igualitària i lleial no és competència» i ha advertit que si la plataforma comença a funcionar «ho estarà fent de manera il·legal».

Segons ha assegurat el president de l'Associació d'Autònoms del Taxi de Mallorca, Biel Moragues, aquest dimecres en roda de premsa a la seu de Pimem, si Uber comença a operar ja «ho estarà fent des de la més absoluta il·legalitat», ja que no compten amb la llicència urbana necessària creada per l'Ajuntament i atorgada per concurs i no respecten el preavís de 30 minuts exigit als VTC.

Moragues ha qualificat l'entrada de l'empresa a l'illa com «una trampa» i ha avisat que el que pretenen és aconseguir el mercat «amb unes tarifes insostenibles» per a fer fora els taxis i després augmentar com vulgui els preus. «És una autèntica barbaritat l'especulació que s'està produint», ha advertit.

A més, ha assenyalat que els cotxes que vénen d'altres comunitats autònomes només podran treballar a les Balears 18 dies, i ha advertit que l'empresa fa «moltes trampes saltant-se la llei» com tenir treballadors com a falsos autònoms o «enganyar amb l'assegurança».

En aquest sentit, ha assenyalat que, de moment, el sector del taxi a les Balears no realitzarà cap acció per «no caure en la seva estratègia de provocar i d'obrir un debat públic i, sobretot, per no deixar tirada la ciutadania».

Així, ha indicat que donaran marge al nou Govern abans d'organitzar aturades i manifestacions, encara que li demanen que, una vegada conformat l'equip de govern, faci accions per a «revertir aquesta situació de competència deslleial», així com als ajuntaments dels municipis on operarà l'empresa de transport privat, que de moment són Palma, Calvià, Llucmajor i Andratx.

Moragues també ha censurat que l'empresa de VTC ven llicències per 135.000 euros quan només paguen 40 euros de taxes, a més d'usar serveis de rent a car, que és d'ús privat, per a fer una activitat d'ús públic.

«Aquesta empresa es basa en reduir els seus costos el màxim possible passant per sobre de la legalitat, cosa que els taxis no podem fer», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
I llavors es demanen astorats què ha passat amb els vots?
Idò coses com aquestes favoreix l'absentisme. Que no ho sabíen?
I encara pot ser molt pitjor.
Valoració:0menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
Quan necessites un taxi perquè tens una cita amb el metge, no hi ha taxis per anar-hi. Tenint en compte que ens llevaren el bus per accedir-hi, (sí, es poden omplir la boca que el bus és gratuït, però si el lleven , ni pagant tens opció d'acudir al metge. Amb 80 anys t'has de posar les cames al coll) benvinguts siguin tots els taxis. Que protestin els taxistes si el servei se'l endú un altre.
Bé que esperes a la vora via que véngui el que has cridat i, si troben un turista pel camí, no arribarà mai.
Valoració:1menosmas
Per portmanyí, fa 11 mesos
Pobres taxistes. Un sector tan solidari i tan implicat en el bon funcionament del seu ram. Sobretot a l'estiu, quan un pacient amb cita a Can Misses pot quedar esperant 3 hores a la porta de ca seua quan ha reservat amb un dia d'antelació aquest servei de transport (ho he patit personalment). La prioritat són els estrangers i els viatges a l'altra punta de l'illa. Sort teniu a Mallorca que ja comença a haver-hi més oferta. Uber a Eivissa JA !!
Valoració:-1menosmas
Per Qualque solució s'havia de donar al proble, fa 11 mesos
Ara a més de taxistes son també juristes?
Que recordin el que feren als ciutadàns l' estiu passat, que tots eren a l'aeroport o donant voltes pel Passeig Marítim per acompanyar als turistes, que deixaven desatesos als residents.
Una persona amiga meva que viu a una zona de les afores, havia d' anar al metge i va reservar un taxi el dia anterior, però mitja hora abans de recollir- la l"avisaren de que no tenien taxis per fer- li el servei. I sort que jo tenia lliure i vaig poder acompanyar- la amb el meu cotxe.
I com el cas d' aquesta amistat, s'en deven haver produit centenars, per no dir milers.
Per tant, aquests altres taxis, o cotxes de lloguer o com els vulguin anomenar, fan molta falta per poder agafar els roissos dels senyors taxistes. Perque que no se preocupin, ja que cobriran les carreres que ells menyspreen.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente