algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La UIB ignora l'advertència de Plataforma per la Llengua i mantindrà la selectivitat en castellà

Aquest dilluns s'han reunit el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, i el delegat de Plataforma per la Llengua a les Illes Balears, Ivan Solivellas, per a parlar sobre la inclusió del castellà a les PBAU d'enguany. Segons ha informat l'entitat promotora de la trobada, la reunió «ha estat cordial, però no hi ha hagut acord».

Plataforma retreu a la UIB i la Conselleria d'Educació la «reculada» davant l'organització ultraespanyolista PLIS, que presentà un recurs davant el TSJIB perquè les proves d'accés a la universitat fossin també en castellà. Davant l'admissió a tràmit del recurs per part del tribunal, que encara no ha dictat tan sols cap mena de mesura cautelar, la comissió organitzadora de les PBAU claudicà.

Plataforma denuncia que «no hi ha hagut rectificació i demanam que la comissió organitzadora faci una declaració pública de les mesures preses i dels motius». «Continuam sense entendre aquesta passa enrere, que crea un precedent perillós».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa 11 mesos
La plataforma se hundeeeee....
Valoració:-6menosmas
Per Lluís, fa 11 mesos
Defensar la llengua propia en un lloc no és ser ultracatalanista, és ser una persona normal i no com vosaltres els castellans que voleu imposar la vostra llengua tan sí com no. Vosaltres sí que sou ultraespanyols i altres coses més.
Valoració:16menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
I què farem ? No ens podem estar amb els braços plegats ! Protestem per a intentar revertir la situació. Defensem lo nostro !!!!!!!!!!!!
Valoració:7menosmas
Per Biel, fa 11 mesos
Que voleu d'una institució que no demana el català per donar classes.
Que hauria d'esser un requisit lògic en un territori amb llengua pròpia.

Valoració:10menosmas
Per tip, fa 11 mesos
Bona feina, Plataforma per la Llengua.
Valoració:1menosmas
Per Antifa, fa 11 mesos
Muy bien. Fuera ultracatalanistas de la Universidad
Valoració:-17menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
Normalment els rectors van lligats amb el poder polític, d'una forma o altra. D'aquí que tot s'hagi de lluitar, protestar, denunciar.
Valoració:9menosmas
Per Ho tenen clar, fa 11 mesos
Les institucions i les empreses ho tenen clar; la llengua catalana ha perdut presència social i prestigi i en part ho hem d'agrair al govern de progres que aquests darrers vuit anys ha fet una nefasta política de defensa del català. I encara tenen la cara dura de dir que han fet polítiques valentes. Ho han posat molt fàcil al PP. I la societat civil també s'ho ha de fer mirar perquè ha estat massa condescendent. Ara ho pagam car.
Valoració:29menosmas
Per De dolentes, se les saben totes, fa 11 mesos
I sabeu que passarà llavors?Doncs els castellanistes diran que posen millor nota als que fan l'exàmen en Català, malgrat sigui mentida i faran renou per molestar.
Ja passava fa molts d'anys, quan els exàmens se podien fer en les dues llengües.
Valoració:17menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Sentido común y legalidad constitucional.
Valoració:-28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente