cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Defensa decidirà finalment si permet l'homenatge al Noi del Sucre a La Mola

L'exèrcit espanyol de terra haurà de decidir si finalment permet l'homenatge a Salvador Seguí, més conegut amb el sobrenom del Noi del Sucre, a la fortalesa de La Mola.

El Consorci Militar de Menorca ha conclòs que s'inhibeix del recurs d'alçada interposat per la CGT Menorca relatiu al possible ús de la fortalesa per a homenatjar el líder anarcosindicalista, que va ser empresonat a La Mola entre els anys 1920 i 1922, i fou assassinat a Barcelona ara fa un segle.

Així, el Consorci ha reconegut la seva «falta de competència» en aquest assumpte i ha remès l'escrit a l'autoritat que estima competent, que és el Representant Institucional de l'Exèrcit de Terra (RIET) a les Balears. Ara haurà de ser aquest òrgan dels militars espanyols qui prengui la decisió.

En aquest sentit, cal recordar que la CGT va dur a terme el passat 31 de març una protesta davant les portes de La Mola per reclamar i «pressionar» les autoritats per tal que cedeixin les instal·lacions per a fer un digne homenatge al Noi del Sucre.

L'acte va comptar amb la participació d'Emili Cortavitarte, historiador i president de la Fundació Salvador Seguí, qui s'encarregà de repassar la vida del dirigent anarquista. «Tenim drets i raons per reivindicar la nostra història i la nostra lluita», assegurà durant l'acte Luis Cameraro, coordinador de la CGT Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
El golpe de Estado fue cosa de la izquierda marxista y separatista en el 34. Ahí empezó todo.
Valoració:-4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@Guillem

Franco no dió ningún golpe de estado.
Si acaso, Mola.
Y Sanjurjo.
Lee.
O vete a pasear por el Molinar.
Pero no digas soplapolleces.

Por cierto, no ha habido una clase más burguesa y esclavista que la catalana.

Me aburres.
Valoració:-13menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els defensors del colp d'estat franquista, contra les institucions democràtiques de la república, sempre repeteixen les mateixes mentides del bàndol vencedor. Es tracta d’esborrar la memòria democràtica dels vençuts, per tal de no reconèixer la persecució, l'exili, la presó i l'assassinat injustificat de moltíssimes persones que simplement desitjaven un mon més just.
Valoració:13menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
"Represión burguesa" y bla bla bla, vaya vocabulario e ideas más antiguas.
Valoració:-13menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Gràcies CGT per mantenir viva la memòria de la repressió burgesa contra la classe treballadora, que va reivindicar i lluitar per aconseguir els drets i les llibertats que avui nosaltres podem gaudir.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente