cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

La Conselleria de Medi Ambient presenta el futur Parc Natural de Ponent

La presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han visitat aquest dimecres un dels enclavaments del futur Parc Natural de Ponent. Amb la seva aprovació, unes 7.000 hectàrees amb gran valor ambiental es convertiran en el vuitè espai natural protegit d'aquesta categoria a tot l'arxipèlag.

El Parc Natural de Ponent, ubicat majoritàriament al municipi de Calvià, comprendrà una gran superfície marina, a fi de protegir un total de 456 espècies de flora (trenta de les quals endèmiques), 10 hàbitats naturals i 75 espècies d'ocells. La protecció també recaurà sobre espai terrestre, incloent un total de deu illots i part de l'illa de Mallorca, una de les zones amb major impacte de la massificació turística.

El nou parc, que se sotmetrà a un procés de participació, respon a una petició de l'Ajuntament de Calvià, de la societat civil i dels actors econòmics de Calvià, interessats des de fa anys en la reconversió de la zona. «Calvià aposta des de fa temps per la sostenibilitat i és molt important situar els seus valors naturals en la primera línia de com volem mostrar al món el municipi», ha afirmat la presidenta Francina Armengol.

El conseller de Medi Ambient i Territori, per la seva banda, ha explicat que «el futur parc permet continuar potenciant els corredors biològics. La zona garantirà la continuïtat amb el parc natural de sa Dragonera i connectarà l'avifauna marina amb les espècies de les Pitiüses i la península».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.