cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània s'encenen pels drets humans

Reivindicació, compromís i emoció. Per setè any consecutiu Mallorca, Menorca i la resta de territoris dels Països Catalans i el llevant continental, a més d'algun punt de Tunísia, Líban i el Marroc, han participat aquest dissabte en l'Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans.

En total, Mallorca ha comptat amb 78 punts d'encesa arreu de les torres i talaies que poblen l'illa. L'acte ha començat a les 13.00 hores amb l'encesa dels senyals de fum. El sus ha tengut lloc a sa Dragonera, que ha passat el testimoni als diferents punts de Mallorca passant per cala Figuera de Calvià i cap Enderrocat fins a arribar al Castell de Bellver, darrer punt del recorregut.

Abans de l'encesa dels senyals de fum s'ha llegit el manifest, que enguany ha anat a càrrec d'Amnistia Internacional i s'hi han sumat 83 entitats. El text comença amb el desig de «donar veu i llum a totes aquelles persones que posen en risc la seva vida fugint de la desesperació, la violència i la injustícia».

Així mateix, el manifest recorda les històries viscudes per les persones que durant el 2022 s'han vist obligades a travessar la Mediterrània en condicions precàries i perilloses, que moltes vegades acaben en mort. Tot i així, el text fa una crida a l'esperança, ja que «malgrat tots els obstacles que s'interposin en el camí, per molt obscur que aquest sigui, la llum de la flama ha de romandre lluent, encesa, com a símbol d'esperança per a tota la humanitat».
En alguns punts d'encesa també s'ha interpretat la coneguda cançó de 'Viatge a Ítaca' de Lluís Llach.

La segona encesa s'ha realitzat amb bengales i senyals lluminoses a les 18.30 hores. Aquesta acció és la més vistosa i commou veure la il·luminació de les torres i talaies per una acció tan solidària. En resum, un acte que agermana els pobles de la Mediterrània i que reivindica, un any més, els drets humans de totes aquelles persones sotmeses a la violència i la repressió dels estats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Terrible, fa dervers d'un any
Clama al Cel, que mentres a les nostres illes cada dia entrin lliurement centenars de llatinoamericans per l'aeroport, gairebé tots ells disposats a arrasar la nostra llengua i la nostra cultura perque a ells no els agraden, però que tots tenen cabuda aquí, se negui el dret d'acollida a altres persones més disposades a adaptar-se, que necessiten ajuda de veritat, que arriben per la mar jugant- se la vida i que més de la meitat ni tan sols se queden aquí i continuen la seva travessia cap altres països d'Europa.
Si se creuen que aquest "detall" mos ha passat desapercebut a la gent d'aquí, estan ben equivocats.
Valoració:2menosmas
Per flanagan, fa dervers d'un any
Postureo que no sirve de nada. También contamina
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente