algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

SIAU es nega a fer públic el nom del «sindicat històric» que va intentar vetar-los en una reunió

El passat 23 de setembre, el sindicat SIAU va assistir a una reunió a la Conselleria d’Educació i Formació Professional amb el punt únic: 'Constitució de la comissió electoral tècnica'. La reunió va estar presidida per la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez i hi va assistir una representació de l’administració, els sis sindicats que actualment formen part de la mesa sectorial d’educació i SIAU (que per primera vegada pretenen presentar-se a les eleccions sindicals).

SIAU va denunciar que «un sindicat històric» va intentar impedir que assistissin a la reunió, afirmant que «quan es fan les meses tècniques es fan amb els representants» i que «es prenen decisions de la gent que té representació». Sobre això, des de SIAU varen remarcar que tenen dret a assistir a totes les comissions electorals tècniques i participar en tot el procés electoral com a sindicat legalment constituït que és. «Fins i tot la cap de provisió educativa li ha hagut d’explicar que des de la Conselleria es va contactar amb la Direcció General de Treball per esclarir si nosaltres teníem dret a ser-hi presents i aquests li respongueren que 'si hi havia un sindicat que volia concórrer a les eleccions sindicals i havia demanat ser-hi, se l’havia de convocar'», varen apuntar.

Ara, el sindicat docent explica que el fet de denunciar aquesta situació ha tengut dues conseqüències: «la primera, que a la constitució d’aquest dilluns de les Meses electorals coordinadores no es tornés a intentar vetar la nostra presència; i la segona, que avui rebéssim un burofax de l’STEI on se’ns sol·licita que emetem un comunicat públic».

«Després del primer intent fallit de vetar-nos el dia 23 de setembre per part d’un 'sindicat històric', aquesta vegada les tres reunions s’han pogut desenvolupar amb relativa normalitat. No obstant això, intuïm, a causa del que ens ha arribat a través de diverses fonts, que a mesura que vagi avançant tot el procés electoral ens trobarem amb importants entrebancs als quals haurem de fer front amb contundència. Ens agradaria que no es posessin pals a les regles democràtiques establertes, però això no depèn només de nosaltres», ha remarcat SIAU.

A més, apunten que han rebut un burofax de l’STEI «sol·licitant-nos que emetem un comunicat públic especificant quin sindicat va intentar impedir la presència de SIAU a la reunió de 'Constitució de la comissió electoral tècnica'». L'STEI especifica que «la falta de claredat d’aquest comunicat publicat pel vostre sindicat (SIAU), així com també la trajectòria històrica del nostre sindicat, pot comportar una clara confusió entre els nostres afiliats, així com també entre els lectors del comunicat i de les notícies i altres peces periodístiques que n’hagin pogut derivar», també s’explica que es pot donar lloc a una vulneració del dret a l’honor.

A SIAU, consideren impossible que el comunicat pugui vulnerar el dret a l’honor d’aquest sindicat bàsicament per tres motius: «perquè no anomenem cap sindicat, perquè a la reunió hi acudiren diversos «sindicats històrics» i perquè des del primer moment sabien que no ens referíem a ells. Per tant, des de SIAU no accedirem a la petició de l’STEI de fer públic el nom de l’entitat».

A més, apunten que els sindicats que hi eren presents, juntament amb l’administració, varen presenciar els fets; «doncs, són coneixedors del nom del sindicat en qüestió». «Des de SIAU sempre hem intentat evitar citar públicament el nom de qualsevol sindicat per no entrar en confrontacions innecessàries. Els nostres esforços els volem dedicar a defensar els interessos dels treballadors i retornar-los la veu, tot fent ús d’un dret tan fonamental com és el de la llibertat d’expressió i amb el ple convenciment de no haver atemptat mai contra l’honor d’altri. Dit això, si algun altre sindicat està preocupat pel que vàrem explicar de la reunió amb Personal Docent pot posar-se en contacte amb nosaltres també i li respondrem», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Hipocresia, fa dervers d'un any
En resposta a na Tonina, convendria s’informés una mica millor i mirés que passa amb els alliberats de UOB, com els de banca que ja duen acumulats més de 8 anys d’alliberament. Això sense entrar a parlar de les portes giratòries de les que sovint participen: com la del seu exsecretari general “Balutxo” que va passar de ser secretari general a acabar col.locat en el consell d’administració d’un banc fent de director general i col.locant en el sindicat a un titella de substitut. I ja no parlem d’altres que han acabat amb altres càrrecs. Lo dit, aquests de UOB continuen predicant tot el que no creuen, es pensen que som beneits, molt xistós tot plegat!
Valoració:12menosmas
Per Tonina, fa dervers d'un any
Per respondre amb “coherencia” hem d’estar ben informats. Pel qui no hi estan dir-vos que a UOB les persones alliberades no hi estan més de vuit anys i, de monent, no hi ha cap alliberat/da que hagi estat aquest període complet. Dels altres sindicats no és el el lloc ni el moment per parlar-ne. Però a UOB tenen clar que han d’estar a peu de carrer, conèixer de prop allò que es viu als centres i tocar de peus a terra.
Valoració:-16menosmas
Per Coherència, fa dervers d'un any
Les veritats fan molt de mal, i SIAU les diu perquè no té pèls a la llengua ni tampoc por. Tots aquests de la UOB i l’STEI que fa tants d’anys que no trepitgen una aula, que s’han aburgesat i a sobre s’omplen la boca predicant el que no creuen, el que haurien de fer és tornar a les aules i tocar la realitat. Als docents ja no ens enganyau més. Gràcies, SIAU, per la vostra valentia. Era ben necessari que sorgís un sindicat que expliqués les veritats i fos coherent.
Valoració:15menosmas
Per Mentiders, fa dervers d'un any
Siau qui feia empegueir.
Ja veig perquè la UOB es va llevar de damunt aquest personal.
Valoració:-17menosmas
Per Visca SIAU, fa dervers d'un any
Veig molta por dels de sempre. Serà que SIAU fa nosa perquè s’atreveix a lluitar i denunciar, a diferència dels de sempre. Molta força a tota la gent de SIAU. Els docents estam amb vosaltres!
Valoració:18menosmas
Per Les poltrones d'STEI, UOB, CCOO, UGT..., fa dervers d'un any
Tothom sap quin sindicat va intentar vetar SIAU. El problema, i pels comentaris que hi ha per aquí es confirma, és que STEI, UOB, CCOO, UGT..., veuen perillar les seves poltrones. Es veu que SIAU fa molta por, prova d'això és tot el que s'està generant a partir de les seves denúncies públiques. Ja és ben hora d'un bon canvi i que els exercits d'alliberats que no en foten ni brot de tots aquests sindicats se'n tornin a fer escola!
Valoració:17menosmas
Per Victimisme i conspiranoia, fa dervers d'un any
Si l’únic a oferir és un model de trumpisme sindical, anam arreglats. Al manco que no ens prenguin per beneits. La intenció d’amagar el nom i assenyalar amb un eufemisme és escampar la sospita arreu per treure benefici i construir el relat de víctima perseguida. Molta demagògia! Els més vells recordareu a n’Urdaci llegint una rectificació a l’informatiu de TVE en època de n’Aznar. Idò això.
Valoració:-14menosmas
Per Raor, fa dervers d'un any
Si SIAU reconeix que no va ser l'STEI, nomės en queden dos d'històrics i són estatals. I és més, encara que les urnes no els donin representants sempre tendran, per llei, el dret representació.
Us falta valentia, a un, i coherència, a un altre.
Valoració:-16menosmas
Per Gerontòcrata, fa dervers d'un any
Els xotets de cordeta d’en Quelites i d’en Balutxo ja tornen a anar revolucionats! Aquests gerontòcrates… Hahahaha
Valoració:26menosmas
Per Maria G., fa dervers d'un any
Això són ganes de protagonisme: llançar la pedra i amagar la ma...
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente