muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

S'ha mort l'advocat penalista Gabriel Garcías Planas

L'advocat penalista Gabriel Garcías Planas, referent del Dret a les Balears i jurista de reconegut prestigi, ha mort aquest divendres.

En un comunicat, la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats ha manifestat en un comunicat el seu condol a familiars, amics i companys.

Gabriel Garcías Planas va ser president de la Reial Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de les Balears entre els anys 2017 i 2020 i professor de Dret Penal a la UIB (1977-2019).

A més, el Col·legi ha destacat la seva trajectòria professional excel·lent i el seu prestigi i admiració com a jurista.

El passat 8 d'abril va rebre el Premi Degà Miquel Frontera a l'Ètica Jurídica que li va ser concedit per acord de la Junta de Govern.

La Universitat de les Illes Balears (UIB), de la que n'era professor jubilat ha transmès també, en nom de la comunitat universitària i el rector, el dol per la defunció del lletrat.

Segons ha detallat la UIB, Garcías va estudiar a la Universitat de Barcelona, on també es va doctorar, i va ser professor, a la Facultat de Dret, des de 1970 a 1977. Aquell any es va incorporar a la UIB, de la qual va ser professor titular de Dret Penal al llarg de 42 anys, fins a la seva jubilació, el 2019.

La UIB ha destacat de la seva trajectòria que va participar en els casos més importants de la jurisdicció penal de les darreres dècades a les Balears com els casos Maquillatge, Voltor, Inestur, Can Domenge o Son Oms. Ara encara havia d'intervenir en el cas Cursach i en el cas Peatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.