algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Aferren adhesius en defensa del català a la botiga d'Apple d'Eivissa on es va produir una discriminació lingüística

Cap discriminació sense resposta. Aquest cap de setmana han aparegut adhesius en defensa dels drets lingüístics a la botiga d'Apple d'Eivissa on es va discriminar lingüísticament dues clientes.

En concret, s'hi han aferrat adhesius de la Plataforma per la Llengua on es diu 'Aquí es discrimina la nostra llengua'. Es tracta d'una acció semblant a la produïda a Bricomart fa unes setmanes, on es van aferrar cartells amb el mateix lema per protestar contra una altra discriminació.

La discriminació lingüística d'Eivissa va tenir lloc fa un mes quan dues dones, mare i filla, es varen dirigir a la botiga d'Apple, situada al carrer Avinguda d'Ignasi Wallis, amb l'objectiu de comprar un nou telèfon mòbil per a fer un regal.

Les clientes es varen trobar amb l'obstacle que el dependent de la botiga no les va voler entendre, ni atendre. «¡Me tienes que hablar en español li va dir a la dona que li havia sol·licitat informació sobre els productes.

Davant la sorprenent reacció, la mare li va demanar si és que feia poc que havia arribat a Eivissa, a la qual cosa li va respondre que fa cinc anys i va afegir que «no voy a aprender catalán porque no quiero». I encara va afegir una explicació ben estrambòtica, els va dir a les clientes que ell és basc i que com que els catalans no aprenen basc, ell no fa comptes aprendre català.

Davant tot això, les clientes varen advertir el dependent de la botiga que haurien de partir sense fer la compra que volien fer, a la qual cosa els va contestar: «Me parece muy bien».

Les clientes ja han presentat una denúncia davant la Plataforma per la Llengua i fan comptes fer-ho davant la companyia Apple i davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jo, fa mes de 2 anys

El pitjor que pot passar és no entendre les coses ni voler entendre-les. Quan passa, es diven autèntiques bestieses. Com molts dels comenten aqui sense solta ni volta.

Valoració:-2menosmas
Per Pesats!, fa mes de 2 anys

Al del punt (.):
T'ho diré en bon Mallorquí: "El que parla de merda, és perque en va ple".
I me referesc al mal vici que teniu tota la gent de la dreta i de la ultra dreta, pels que tothom que reivindica els seu dret de parlar en Català a la sevapròpia terra sense que s'el tracti com a un delinquent, o qualsevol altre dret que vos molesta, és un nazi per voltros.
Fins i tot els que exhumen les restes dels assassinats pels feixistes o els que salven les vides d als immigrants que venen per la mar fugint dela fam, de la guerrai de les màfies, son fets de nazis per voltros.



Valoració:3menosmas
Per Pau, fa mes de 2 anys

@., Sembla que no tens les coses molt clares.No es tracta dels que no pensen igual es tracta de no respectar els drets dels altres.La comparació amb els nazis és un insult molt greu.

Valoració:9menosmas
Per Bananes, fa mes de 2 anys

Que un que s' en recorda de 1938 ja no està per tirar coets és evident, i convé recordar-li un parell de matisos que sembla que ja no capta. Els nazis varen acabar organitzant la Segona Guerra mundial, amb 50 millions de morts, la majoria civils. Els que defensam la nostra llengua així com podem no volem guerres ni baralles, només volem que els violents ens deixin en pau.

Valoració:10menosmas
Per Estornell, fa mes de 2 anys

N'hi ha que confonen els drets amb els prejuicis. Parlar català i viure en català és un dret, això ho hem de tenir clar. A més, per poder-lo parlar s'ha hagut de lluitar i patir molt. Per poder viure en català encara ens queda un bon troç de camí per recórrer.



En canvi per parlar i viure en castellà els ciutadans no han hagut de fer res. Ja se n'ha encuidat l'Estat d'imposar-ho.

Valoració:10menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

Per., o es molt ranci o es que no te gaire llumetes, no es tracta de aferrar cartells als que segons la seva brillant formació "no pensen com altres" i ja es de traca i mocador compara amb als nazis, aquesta gentuça pot pensar com vulgui, cap problema, peró a un lloc a on hi ha la nostre llengua tan oficial com la forastera, lo que no poden fer es discriminar-la i sortir amb exigencies e insults, si no sap veure la més que important diferencia sobre el que per lo vist vostè creu que es li aconsello torni a l'escola. En que en qualsevol cas ja es veu com defensa vostè la nostre llengua. Encara no sap que hi ha gent que la vol llevar i duen més de 300 anys intentant-ho i van de fracàs en fracàs i pegant amb ses banyes per sa paret?. Si vostè vol renunciar als seus drets es la seva decisió, nosaltres tenim dret a esser atesos en la nostra llengua, tan si li agrada com si no, i si no la vol sentri hi ha molts altres llocs a on no patirpà per ahver-la d'escoltar.

Valoració:4menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

No es tracta de pensar o no pensar diferent, el pensament es lliure.
El que no es lliure es el tractament, i no voler-te atendre ni entendre quan parles en català a una terra que el te com idioma oficial o cooficial és un maltractament, i els mals tractaments son intolerables.

Valoració:8menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

A l'espanyolista de baix:
Qui recorda l'Alemanya del 1938 és el comerciant que ha insultat qui no pensa com ell. Pos messions que aquest comerciant vota qualque partit d'extrema dreta, amb idees consemblants amb les dels nazis. Si no fos d'extrema dreta, no s'hauria expressat d'una manera tan agressiva ni el la forma ni en el fons.
Per tant, seguint la teva comparança, aquí no han pintat el vidre de l'equivalent d'un jueu, sinó el vidre de l'equivalent d'un nazi.
No vulguis invertir els papers: a l'Alemanya del 1938 estava ben clar qui eren les víctimes i els botxins. En el cas d'aquesta botiga d'Apple també ha quedat clar.

Valoració:6menosmas
Per ., fa mes de 2 anys

Eso de pegar carteles en los establecimientos de los que no piensan como tú, me recuerda a la Alemania de 1938.
A los judíos, se les pintaba en sus cristaleras la palabra JUDE. A continuación se rompían sus cristaleras.
"La noche de los cristales rotos".
Después vino lo que vino.

Valoració:-15menosmas
Per si perden clients, ells s´ho hauran buscat, fa mes de 2 anys

Que tothom sapiga on es maltracta el català, i on no val la pena gastar-se els doblers, Apple, Bricomart, etc. Fem pública una llista amb els noms més sobresortits en dites discriminacions. Que tothom ho sapiga i pugui passar d´ells.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente