algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Intenta comprar un mòbil a la botiga Apple d'Eivissa però el dependent li ho impedeix: «¡Me tienes que hablar en español!»

Dues dones, mare i filla, es varen dirigir a la botiga d'Apple d'Eivissa, situada al carrer Avinguda d'Ignasi Wallis, amb l'objectiu de comprar un nou telèfon mòbil per a fer un regal.

Les clientes es varen trobar amb l'obstacle que el dependent de la botiga no les va voler entendre, ni atendre. «¡Me tienes que hablar en español!» li va dir a la dona que li havia sol·licitat informació sobre els productes. Davant la sorprenent reacció, la mare li va demanar si és que feia poc que havia arribat a Eivissa, a la qual cosa li va respondre que fa cinc anys i va afegir que «no voy a aprender catalán porque no quiero». I encara va afegir una explicació ben estrambòtica, els va dir a les clientes que ell és basc i que com que els catalans no aprenen basc, ell no fa comptes aprendre català.

Davant tot això, les clientes varen advertir el dependent de la botiga que haurien de partir sense fer la compra que volien fer, a la qual cosa els va contestar: «Me parece muy bien».

Els fets varen ocórrer fa més d'un mes, però la denunciant, amb qui dBalears ha parlat, explica que per motius personals no podia fer la denúncia abans.

De fet, ja ha presentat una denúncia davant la Plataforma per la Llengua i fa comptes fer-ho davant la companyia Apple i davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

No hi ha temps que no torn
Imposant es castellà (ara li diuen espanyol)



1715.- El 18 d’agost, el Consejo de Castilla adreçant-se a Philippe de Bourbon (Felip V) entre altres coses, li remarcava que en la composició de l'Audiència «el Regente y el Fiscal sean precisamente Castellanos», …. . …. «Que se actue y los Instrumentos se escrivan la lengua Castellana. Y que de oy en adelante no se permita imprimir libro alguno en otro idioma que en castellano». …. «así en lo civil, como en lo criminal actuando en lengua Castellana». …. Aquest decret, dit de Nueva Planta de Mallorca, fou signat per Felip V al palau del Buen Retiro el 28 novembre 1715. ... //// ...



1715.- “Lo sexto se podria prevenir el cuidado de introducir la lengua castellana en aquel País ..... Pero como a cada nación parece que señaló la naturaleça su idioma particular ..... y mas quando el genio de la Nacion como el de los catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País...”, Archivo Histórico Nacional, “Consejos”, llig. 17986,

Valoració:0menosmas
Per ema, fa mes de 2 anys

Encare es prnsan que son SUPERIORS, vergonyos

Valoració:5menosmas
Per Marc, fa mes de 2 anys

Doncs, com no em trobo a gust, no li'l compro. Me'n vaig allà on en respectin i em trobe a gust.

Valoració:4menosmas
Per Jordi, fa mes de 2 anys

Ibiza no significa res, però Eivissa, llur manera de dir-ho, significa un avís, en aquest cas, per no xocar amb qualque cosa, sé refereix aquest pic a ses illes.

Valoració:1menosmas
Per Antoni campos, fa mes de 2 anys

Crec que tractant-se de grans companyies també es tindria de denunciar a la atenció al client de la central de la empresa

Valoració:9menosmas
Per Ultimomono, fa mes de 2 anys

Eivissa (Ibiza per ells) és un pou del pitjor de l'Estat. Tota mena de gentussa que arriba allà pensant que és el paradís on poden fer el que vulguin, sense cap respecte per res. Com els turistes britànics a Salou o Mallorca. La denúncia no s'havia de fer a la Plataforma sino a la mateixa Apple.

Valoració:15menosmas
Per Sam, fa mes de 2 anys

Y si ès un turista inglès ò aleman,, ay que no tiene valentia de decirle hablame en español,, sabe que este comportamiento le abriria las puertas al la calle.

Valoració:8menosmas
Per Q t importa, fa mes de 2 anys

Ai cateto antes asesino y represor que coger un libro

Valoració:12menosmas
Per Catanazis everywhere, fa mes de 2 anys

Vuelven a larga los superlazis, los seres superiores amarillistas. Visca Mallorca lliure de catanazis!

Valoració:-75menosmas
Per Castella ja és prou madura per independitzar-se, fa mes de 2 anys

Per aquesta raó, a ca nostra, ja tots som independentistes actius, és a dir, que fomentam a totes les converses amb altres familiars i amics els mals de tenir aferrats les paparres castellanistes a dins ca nostra. Esteim a favor de totes les independències dels països que pateixen abusos.

Valoració:44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente