algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Joves de Mallorca per la Llengua: «Si el que volen és una altra onada de manifestacions de 100.000 persones de verd, van per bon camí»

«La proposta del PSIB és inadmissible», així de contundents s'han expressat des de Joves de Mallorca per la Llengua respecte a la notícia que el PSIB maniobra per reduir la presència de la llengua catalana a l'ensenyament i augmentar la del castellà.

L'entitat juvenil ha explicat que amb el que pretén fer el PSIB amb la Llei d'Educació, «el català perdrà part de la presència que té a l'ensenyament. I justificar-ho dient que s'ha de garantir la plena competència comunicativa dels alumnes en castellà, tenint en compte la situació sociolingüística que vivim, no té cap sentit».

«No és el castellà la llengua que s'ha de protegir, i no és la presència del castellà l'ha que s'ha de garantir: si s'ha de regular, en tot cas, s'ha d'anar en el sentit contrari», han remarcat els Joves.

L'organització per la llengua ha remarcat que la proposta del PSIB, «a més de ser innecessària i d'afavorir una llengua com el castellà que no necessita cap mena de protecció, recorda a l'època de Bauzá». I finalment, han avisat que «si el que volen és una altra onada de manifestacions de 100.000 persones de verd, van per bon camí».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Visca Catalunya sencera!, fa 29 dies

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981Per anar bé necessitaríem un sol president [Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [Puigdemont]. Un president [Puigdemont] per al País Català. El President [Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htEls claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:3menosmas
Per Carme, fa 29 dies

Que no facin el beneit els del PSIB, que no governen tot sols.
Que ho són, de prepotents!

Valoració:6menosmas
Per arruix, fa devers d'un mes

Tiá, Manco xerrar i més dona fil. Arruix. O fotra el camp, d'una vegada.

Valoració:3menosmas
Per interessos amagats, fa devers d'un mes

Està massa clar que el PSIB abans que res prima els futur dels seus polítics, un sou elevat, i el possibilisme d´entrar en l´èlit endollada ejspaÑuela. Per a ells això és imprescindible. Altres assumptes com la llengua, l´educació, o la dignitat social de la seva terra i gent, els és molt secundari.
Com els peperos, els sociates s´han de jutjar pels seus fets i no per les passades (i oblidades) promeses electorals.
Cal parlar clar, i català !

Valoració:8menosmas
Per Pepeta, fa devers d'un mes

Cal organitzar-nos i manifestar-nos.
Aturem això, ja!!!

Valoració:7menosmas
Per Ja no enganen a ningú, fa devers d'un mes

Sabeu amigues i amics perque el Govern del PSOE, enlloc de defensar a les persones catalanoparlants escarnides, ha fet costat als forasters ñordos i sudacas que maltracten i humil.lien als catalanoparlants i se neguen a atendrer-los, malgrat siguin consultes sanitàries urgents?
Idò ho fan, perque invadir els Països Catalans amb gent de fora que no té cap interés en la llengua ni en altres aspectes de la nostra cultura, ni els importa l'ecologia i a sobre noltros no els agradam géns, és part del pla de tots els partits espanyolistes per acabar amb el nostre poble.
I per si no se notàs suficientment, ara comencen a treure el Català dels programes escolars, perque encara sigui més descarat.
I sabeu perque fan aquestes maldats? Doncs, a totes aquestes maldats les fan, perque ens ténen por, perque ells defensen un estat-nació artificiali i noltros pertanyem a el que era un imperi de mil anys.

Valoració:13menosmas
Per transcriptor ||*||, fa devers d'un mes

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa devers d'un mes


Si no sortim d'Espanya, ens passarem la vida havent-nos de defensar la llengua i la cultura contra els atacs, ben organitzats, dels enemics exteriors i, el que és més monstruós, dels enemics interiors.O ens independitzam o no en sortirem mai i a la llarga perdrem bous i esquelles: ens volen retre per esgotament.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris