algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
22°

El Diccionari Alcover-Moll avança en el seu procés de digitalització

Fruit de la col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional i la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, la Direcció General de Política Lingüística concedirà un ajut directe que permetrà renovar la versió digital del Diccionari català-valencià-balear (DCVB). Així, se n'actualitzaran les 150.963 entrades mitjançant el marcatge dels elements rellevants de cadascuna amb vista a una nova presentació estructurada dels continguts.

L'ajut, d'un total de 90.000 euros repartits en tres anys, s'atorgarà a la Institució Francesc de Borja Moll com a titular única dels drets d'administració, gestió i explotació de tots els drets de propietat intel·lectual sobre l'obra filològica, literària i artística de Francesc de Borja Moll i Casanovas. Això inclou tots els drets que tenia l'Editorial Moll sobre l'explotació pública del DCVB.

Des del Govern de les Illes Balears es col·labora amb aquest projecte perquè el Diccionari constitueix «un patrimoni lingüístic i cultural de la màxima importància», segons ha explicat Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística. Defior ha remarcat l'excepcionalitat de l'obra, ja que «cap altra llengua romànica disposa d'un diccionari com aquest, que pretén recollir totes les paraules de la llengua catalana de totes les èpoques i de tots els llocs».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa 16 dies

esperem que siguin prou intel·ligents per recordar que estam al segle XXI i que tothom va amb mòbils per la vida, per tant call que facin una APP a l'estil del DIEC.

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa 16 dies

El fet que a la foto hi aparegui el diccionari bilingüe català-castellà d F de B Moll, vol dir que aquest també es digitalitzarà?

Valoració:-2menosmas
Per pere, fa 17 dies

Excel.lent iniciativa. Posar-lo al dia amb els canvis realitzats.

Valoració:14menosmas
Per I tant, fa 17 dies

Magnífica herramienta de trabajo para los redactores de ULTIMA HORA.
Nada de DRAE. Hay que aprovechar los 90.000 maravedíes.

Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris