algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

L'IMAS atén 160 usuaris del Servei d’Atenció Integral al Domicili a 26 municipis de Mallorca

187113

L'Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha implantat de manera efectiva el Servei d’Atenció Integral al Domicili (SAID) a un total de 26 municipis de Mallorca i atén prop de 160 usuaris des que el passat mes d’abril comencessin les reunions tècniques entre els tècnics de l’IMAS i els professionals dels serveis socials municipals dels ajuntaments interessats a posar en marxa aquest programa.

L’IMAS duu a terme el programa del SAID des de l’any 2017 per donar una atenció integral i especialitzada a persones majors en situació dependència que volen envellir en el seu entorn, si bé a principis d’any aquest programa només funcionava a 18 municipis de Mallorca.

Concretament, a dia d’avui el SAID funciona plenament a Alcúdia, Pollença, sa Pobla, Muro, Santa Margalida, Campanet, Búger, Puigpunyent, Bunyola, Inca, Selva, Binissalem, Alaró, Santa Maria, Consell, Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Porreres, Campos, Felanitx, Ses Salines, Santanyí, Marratxí i Calvià.

Des del mes de maig, l’IMAS ha incorporat a l’equip de professionals del SAID un total de 45 nous treballadors/res TCAI i actualment compta amb una plantilla de prop de 100 professionals per poder anar donant resposta a les demandes del servei. En aquest sentit, cal recordar que l’objectiu de l’IMAS és anar augmentant el nombre de persones ateses de cara a finalitzar aquest any amb prop de 300 usuaris del SAID arreu de Mallorca. «El nostre objectiu és que a l’any 2023 el servei estigui implantat a tots els municipis de Mallorca, això vol dir que en acabar la legislatura haurem implementat el servei a tota l’illa per poder atendre al menys a 1000 usuaris», ha explicat el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella.

El SAID és una de les principals apostes de l’IMAS en el canvi de model d’atenció a les persones majors en situació de dependència que volen romandre al seu domicili i té com a principals objectius avançar en la coordinació dels diferents nivells d'atenció (comunitària, especialitzada i sanitària); detectar possibles casos de risc i prevenir la institucionalització innecessària d'aquelles persones que, amb una alternativa adequada, podrien continuar vivint en el seu entorn i millorar el benestar de les famílies i/o cuidadors oferint informació, formació i programes de suport específic.

Per tal de poder complir amb aquests objectius, des de l’IMAS s’estableix una metodologia de treball basada en diferents programes d'atenció, que formen el Pla Individual d'Atenció (PIA) de cada un dels usuaris. D'aquesta manera, es duu a terme un pla d'atenció a la llar (suport a l'ordre, la neteja general del domicili, compra, elaboració de menús, etc.); un pla d'atenció personal (higiene, control de la medicació, suport i control de l'alimentació, suport a la mobilització de la persona dins el domicili, etc.); un pla d'atenció especialitzada que incorporarà les figures del terapeuta ocupacional, fisioterapeuta i dietista i un pla de suport psicosocial d'atenció psicològica a la persona i a la família.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.