algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El batle de Palma reivindica davant Felipe VI una política d'habitatge públic com la de sanitat o educació

El batle de Palma, José Hila, ha conversat aquest dilluns amb el rei Felipe VI sobre els problemes d'accés a l'habitatge a la ciutat, especialment entre els més joves, i ha reivindicat la necessitat d'impulsar una política d'habitatge públic amb una presència important en el mercat, com ocorre en habitatge o educació, ha exemplificat.

Entre els assumptes que Hila ha tractat amb Felip VI, el batle ha destacat el problema de l'habitatge com «un dels problemes més importants de la ciutat» i possiblement «de totes les ciutats».

Hila ha traslladat a Felipe VI que »una de les solucions de fons» per al problema de l'habitatge és «com en l'educació i la sanitat tenir una presència molt important de l'habitatge públic».

«Si tenim la seguretat que serem atesos és perquè hi ha hospitals públics, si només hi hagués hospitals privats moltes persones no hi podrien accedir. Això passa amb l'habitatge: és privada, es construeix de manera privada, està en el mercat lliure i no hi ha la contrapart pública», ha raonat el batle socialista.

Hila ha continuat emfatitzant que col·lectius vulnerables com a joves o pensionistes «no tenen una part pública a la qual acudir perquè és molt petita», una oferta «que serveixi per a atendre aquestes persones que no tenen alternativa».

L'impacte de la Covid-19 a la ciutat, la recuperació del sector turístic i els projectes de Palma per als fons europeus han estat uns altres dels temes que el batle ha abordat amb el rei. Segons Hila, el monarca li ha traslladat que ha «notat bastant moviment» en l'aeroport.

Hila també ha destacat el festival de cinema Atlàntida Film Fest, clausurat aquest diumenge per la Reina Letizia, una cita que està «agafant molta força» i té «cada vegada més presència». El batle ha valorat l'impuls a la «imatge exterior» de Palma gràcies a aquest festival, «un aparador de luxe». «Seguirem amb el suport del festival i ja tenim les dates de l'any que ve», ha assenyalat.

D'altra banda, el batle ha expressat que per a la ciutat és "molt important" la visita del rei, "un honor" i "un luxe" per al municipi. "I esper que ho sigui per molts anys més", ha manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

He posat l'atenció amb la catifa, llàstima que no se vegi totalment.
No trec el simbolisme, ¿ hi ha bandurria, taronjas, raïms?

Valoració:0menosmas
Per Cadascú amb el seu tema, fa mes de 2 anys

Com si li contes totes aquestes inquietuts s a una estátua.
Clar, que també és una manera de que els ciutadans ens assebentem del que té "in mente", gracies a que la premsa ens ho conta a noltros.

Valoració:2menosmas
Per Nito, fa mes de 2 anys

Pobre súbdit. De segur que la seva mare i la seva dona deuen estar molt orgulloses d’aquest Batle tan mediocre, amanerat i espanyolista.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente