nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Pi: «Lluitarem contra qualsevol reculada o retrocés en la defensa i promoció de la llengua i cultura pròpies»

El Pi s'ha pronunciat en contra de la retirada de requisits del català per a docents de l'ESADIB i del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. La formació ha contestat a una piulada de la Plataforma per la Llengua assegurant que «Hauria de ser un requisit i lluitarem contra qualsevol reculada o retrocés en la defensa i promoció de la llengua i cultura pròpies».

Aquesta setmana la Conselleria d'Educació va anunciar l'eliminació del requisit de conèixer la llengua catalana per exercir d'ensenyant al Conservatori Superior de Música i Dansa i a l'Escola d'Art Dramàtic de les Illes Balears. Una decisió polèmica que ha obligat el Govern a fer un comunicat per explicar la rebaixa de requisits i «aclarir els dubtes que s'estan plantejant».

Entre les entitats que s'han pronunciat en contra de la decisió de la Conselleria hi ha l'Obra Cultural Balear. El seu president, Josep de Luis, va declarar que «La decisió del conseller d'eliminar el requisit de llengua catalana al professorat de música i al professorat d'arts escèniques és contrari a l'esperit i la lletra de la Llei de Normalització Lingüística, va en contra dels interessos i dels drets dels alumnes i atempta contra els interessos dels professors de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufeta, fa mes de 2 anys

Si som a ca nostra i no mos entenen també és problema seu. A mem si ho començam a veure clar abans que siguem peces de museu.

Valoració:4menosmas
Per es bosc, fa mes de 2 anys

molt bé defensar sa cultura, però i sa política? Si no es fa vera oposició an es centralisme castellà, tot va a mitges.

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-El que més en toca els "dellóns" es que es consideri una falta d´educació per part de mols castellanoparlants el fet de parlar-lis noltros en català aquí a la nostre terra, (encare que èlls entenguin la nostre llengua)....(Si no nos entenen ja es un áltre cosa).

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente