algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Alternativa: «Lamentam profundament el missatge que envia la Conselleria de retrocés en la defensa, l’ensenyament i el coneixement de la llengua catalana»

Dissabte es va publicar al BOIB l’ordre de modificació del FOLC, la formació en llengua catalana que han de tenir els docents per a poder exercir a les Illes Balears.

El sindicat de docents Alternativa, ha explicat al respecte que el passat mes de febrer varen enviar una sèrie d’al·legacions. «Des del Sindicat Alternativa volem incidir en la necessitat de transformar el FOLC perquè pugui ser una eina útil per a tots els docents però no volem que es transmeti un missatge de minva dels requisits i la protecció de la llengua catalana», han remarcat.

Per això, aquest dimecres han recordat en un comunicat que «la creació d’un FOLC únic (per a totes les etapes) pot no assegurar la correcció lingüística en llengua catalana en totes les àrees i etapes, ja que cada àrea i cada etapa educativa té característiques pròpies».

A més, han expressat que estan en desacord en la regulació d’aquesta formació de forma especial als Ensenyaments Artístics Superiors. «Els requisits han de ser iguals per a tots els docents», han remarcat.

Finalment, han lamentat «profundament» el missatge que envia la Conselleria d’Educació i Formació professional de «retrocés en la defensa, l’ensenyament i el coneixement de la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Esperem que aixi sigui; sino,mal anirem,potser que desde Madridz,u dictin??

Valoració:2menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 2 anys

En teoria només està pensat per tal que es puguin contractar professors convidats de qualsevol part del món perquè puguin impartir docència puntual (una o dues setmanes) de coses molt específiques. A aquestes persones se'ls posa sempre un traductor al català dins la classe. En teoria això no obre de cap manera que puguem, els titulars o associats, no tenir el requisit de català. Ara... he de dir que, com a no entesa en redacció de lleis, no sé si la llei tal com s'ha redactat realment posa en perill el requisit per als titulars i associats, o si no. No toca posar-lo en perill, però ves a saber. Si algú més expert s'ha llegit el text i m'ho vol confirmar, estaré encantada de saber-ho, ja que el professorat de l'ESADIB ens duim les mans al cap si el requisit de català està en perill.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente