algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

L'STEI denuncia que la Conselleria «devalua el coneixement del català entre el professorat» i «menysté la comunitat educativa»

L’STEI Intersindical denuncia que la Conselleria d’Educació i Formació Professional ignora els acords que el Consell Escolar de les Illes Balears ha pres per majoria, un cop ha vist publicada en el BOIB l’Ordre de 9 de juliol de 2021 de modificació de l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana i es fixa el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC).

Havia reclamat en el Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) del passat mes de gener que, en la Disposició única de l’Ordre, el requisit lingüístic en català per als ensenyaments artístics superiors fos el mateix que es demana per al cos de secundària; una esmena que va comptar amb el suport de la majoria d’integrants del CEIB. «Una petició que la Conselleria ha menystengut per complet i ha tirat pel dret amb una redacció unilateral», denuncia l'STEI.

El sindicat considera que, amb la redacció recollida en el BOIB en el sentit que el requisit lingüístic del professorat d’ensenyaments artístic superiors serà el que recullin els seus reglaments, «es devalua el coneixement de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears; alhora que es fan passes enrere en el procés de normalització lingüística, tal com marca la normativa vigent».

L’STEI Intersindical es referma, una vegada més, en la necessitat d’oferir un Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) diferent per al cos de mestres i per al de secundària i resta de cossos, d’acord amb les recomanacions del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, autoritat màxima segons l’Estatut d’Autonomia en matèria lingüística. «Aquests plans de formació són un complement imprescindible per a la millora de la competència lingüística del professorat i per a atendre amb condicions la realitat plurilingüe de l’alumnat de les Illes Balears», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa dervers d'un any

Estos renegados no tienen solucion, su batalla lingüistica no tiene futuro.

Valoració:-5menosmas
Per un veí, fa dervers d'un any

En principi me sembla bé que vingui un professor que no sap el català, si és un bon professional. Ara be, vendria igualment, encara que fos una eminència, si no sàpigues parlar en castellà?

Valoració:5menosmas
Per Rei Jaume, fa dervers d'un any

Aquest conseller és nefast. Manté els enxufats dins la Conselleria. Introdueix l'Islam als col·legis públics de les Balears, menysprea la nostra llengua,i així un no aturar ... VERGONYA CAVALLERS!!

Valoració:11menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Sembla mentida que per una cosa tan simple que és que la gent que vulgui fer coses ofIcials a ses ïlles sàpiga parlar, entendre i llegir el català (que de moment és la llengua pròpia de ses ïlles, cooficial amb "l´altre") , haguem d´escoltar tota la retòrica de L´SETI, i a més que la Francina i companyia eliminin el requisit del català al professorat del Conservatori. Això és el què fa ser vasalls dels espanyols i llepaculs. En un país normal ningú aniria contra la seva identitat. El govern de les balears fa pena.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente