algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Les Balears pretenen erradicar el turisme sexual i promouen l'empoderament de la dona

El Govern ha aprovat el nou Pla Estratègic d'Igualtat amb el qual aspira a ser un territori «lliure de turisme sexual» i promoure l'apoderament econòmic de les dones, amb un paquet de 209 mesures projectades pels pròxims dos anys.

El pla ha estat presentat aquest dimecres per part de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la directora d'IBDona, Maria Durán.

Garrido i Durán han insistit en la voluntat d'aconseguir un territori «lliure de turisme sexual, molt lligat al turisme d'excessos» amb aquest pla d'igualtat que pretén donar «resposta, assessorament i protecció a les dones».

Les 209 mesures del pla també van enfocades a erradicar la violència masclista a les Balears i incentivar la coeducació als centres. «Volem acabar aquesta legislatura amb el 80 per cent de tots els centres públics implicats a la coeducació», ha afegit Durán.

En aquest apartat, el pla es marca l'objectiu de posar el títol d'especialista universitari en coeducació, incorporar l'assignatura de coeducació a la titulació de magisteri i formar i dotar d'eines al professorat per detectar possibles situacions d'Explotació Sexual Infantil i Adolescent.

Per enfortir la presència i el paper de les dones en l'àmbit laboral, econòmic i social. El compromís de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat és continuar amb el SOIB Dona i amb l'impuls de l'emprenedoria de dones mitjançant col·laboracions amb entitats que tenen la doble naturalesa pública i privada. A més, s'oferirà suport per l'elaboració de plans d'igualtat a empreses que no estan obligades per llei.

Per altra banda, Garrido ha informat d'altres iniciatives: el seguiment de les dones majors de 65 anys «per ser un col·lectiu vulnerable» i l'anàlisi i revisió dels qüestionaris de valoració per saber perquè les dones víctimes de violència no denuncien.

En el seu compromís per erradicar la violència masclista, el programa IbDona està també treballant en l'impuls de projectes interprofessionals i en un pla d'actuació per fomentar l'esport femení, ha informat Durán.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 2 anys

Tant, o més urgent, és erradicar tota casta de turisme "basura": xusma de gatera de Magaluf i s'Arenal, i turisme de masses.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente