algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°
10°

Cadena humana, aquest dissabte a les 11.00 hores, per reclamar la conservació del Moll de sa Duana de Portocolom

182373

Entitats ecologistes i conservacionistes han convocat una cadena humana a Portocolom, aquest dissabte a les 11.00 hores, per reclamar la conservació del Moll de sa Duana.

El Moll de sa Duana és un element arquitectònic excepcional que es va començar a construir fa gairebé dos segles. Cap altra construcció explica tan bé la història del port. L'empedrat està fet amb la tècnica de la pedra encaixada, cada pedra cerca la perfecció i té una funció.

El resultat són centenars de metres quadrats empedrats, davalladors, escales, varadors i moixes (o norais). Una part d'aquest empedrat ha patit desperfectes a causa de dues grues pesades que treuen barques cada pic més grans. Una activitat promoguda per PortsIB que ha fet malbé el moll.

Ara PortsIB (empresa pública del Govern) vol fer obres d'urgència per a reconstruir el moll, però segons els convocants de la concentració «es nega rotundament a arreglar el moll amb la mateixa tècnica constructiva. Volen desmuntar-lo, injectar-hi formigó I tornar a posar les pedres 'recreando como era', diu el projecte».

Els convocants fan una crida a participar en la mobilització: «Hem de dir prou, aquesta mentalitat de treure doblers de tot ens està destrossant els ports. Aquests llocs són la nostra història, el nostre patrimoni cultural i natural i un llegat preciós que mereix ser conservat per sempre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.