nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

L'Escola Oficial d'Idiomes ja duu el nom d'Andreu Crespí Plaza

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Palma ja és l'EOI Andreu Crespí Plaza després que aquest dimecres s'hagi celebrat un acte commemoratiu de la figura d'Andreu Crespí Plaza per a escenificar el canvi de nom del centre.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació i Formació Professional, el conseller, Martí March, ha participat en l'acte de canvi de nom, una iniciativa que va sorgir a petició d'un grup de persones, que formen part de la comunitat educativa de les Balears, per a retre homenatge a la figura d'Andreu Crespí Plaza, a títol pòstum.

En un escrit a la Conselleria, es va sol·licitar com a homenatge per la seva aportació al sistema educatiu de les Illes, que es fes el possible per a donar el seu nom a un centre educatiu, preferentment situat a Palma, per a deixar constància de «la dedicació d'una persona de gran vàlua personal i professional i que tant va fer per a la millora i el progrés de l'educació a les Balears».

En l'acte d'aquest dimecres han intervingut, a més del conseller, la directora actual de l'EOI i una de les filles d'Andreu Crespí. Les seves intervencions han recordat el caràcter emprenedor de Crespí, diferents anècdotes de la seva trajectòria en l'àmbit educatiu i l'emoció de la família en comprovar que després de la seva mort moltes persones s'havien mobilitzat per a demanar un reconeixement a la seva trajectòria.

Aquest centre va entrar en funcionament des del primer d'octubre de 1986, durant la gestió de Crespí com a director provincial d'Educació a les Balears i es va convertir en una de les primeres escoles oficials d'idiomes de l'Estat.

Crespí va ser director provincial d'Educació a les Balears de l'any 1983 a 1995, el director amb més antiguitat en el càrrec de tota Espanya. En els anys 80 el sistema educatiu a les Illes sofria mancances importants, tant de recursos humans, com d'infraestructures escolars, principalment en secundària.

Crespí va afrontar llavors una redefinició del sistema des del consens i el diàleg, per a intentar trobar solucions pensant en els alumnes. Quan en 1995 va deixar el seu càrrec, la seva gestió va ser reconeguda públicament per part de tots els estaments de la comunitat educativa, des de les AMIPA, fins als sindicats, les associacions de professorat i els alumnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

@Tiberi
Se ve que no.
Que nadie se acuerda.
El 1-qué?

Valoració:-1menosmas
Per Tiberi, fa mes de 3 anys

Ningú recorda que Crespí va signar el manifest "1-O Estafa antidemocrática. ¡No participes! ¡No votes!", que cridava a no participar en el referèndum de l'1 d'octubre?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente