algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Eivissa també passa a nivell 4 de risc extrem i tancarà bars, restaurants i grans superfícies

Armengol i Gómez aquest diumenge al Consolat de Mar. | CAIB

El Govern pujarà a nivell 4 i reforçarà les mesures per frenar la propagació dels contagis de la Covid-19 a Eivissa a partir de la setmana que ve. Així ho han explicat aquest diumenge la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, i els batles dels diferents municipis d'Eivissa, després de les reunions que han mantingut amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i amb els agents socials d'Eivissa per fer seguiment de la situació de la pandèmia. El Consell de Govern aprovarà dilluns aquestes restriccions que afecten l'activitat de restauració, la comercial i els gimnasos, i que entraran en vigor la mitjanit de dimarts a dimecres.

Costa ha explicat que aquestes limitacions responen a «l'evolució desfavorable que han experimentat els darrers dies els indicadors epidemiològics, que situen les illes en situació de 'risc extrem' i a la necessitat de tallar els contagis i preservar la capacitat de resposta del sistema sanitari». Cal assenyalar que actualment a Eivissa hi ha 26 ingressats a planta, 8 a l'UCI Covid i 4 en UCI no Covid. Això suposa una ocupació del 26% a les Unitats de Cures Intensives. La portaveu del Govern ha advertit que «els indicadors apunten que els pròxims dies la incidència continuarà pujant, i en conseqüència augmentaran també els ingressos hospitalaris».

En aquest sentit, pel que fa a les dades epidemiològiques, ara com ara, totes les illes se situen molt per damunt dels 60 casos per 100.000 que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Eivissa és la que es troba pitjor i, amb una incidència acumulada a 14 dies de 648,35 per 100.000 habitants multiplica per 10 el límit esmenat. En el conjunt de les Illes la incidència acumulada a 14 dies és de 606,11 per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, després d'analitzar l'informe del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties, s'ha considerat adequat passar l'illa d'Eivissa a nivell 4 i reforçar el canvi de nivell amb altres mesures, com ja es va anunciar divendres que es farà amb Mallorca.

Concretament, s'ha considerat oportú i proporcionat suspendre l'activitat de cafeteries, bars i restaurants, que només podran fer servei a domicili i menjar per a endur. Pel que fa a l'activitat comercial, les grans superfícies (comerços de més de 400 metres quadrats) hauran de romandre tancades, excepte els supermercats i establiments que subministrin béns essencials. El petit comerç, no obstant això, continua com fins ara. Amb l'aforament del 30 % i el tancament a les 20.00 hores. Així mateix, se suspèn l'activitat de gimnasos i spas. Es prohibeix l'assistència de públic a les competicions esportives i el toc de queda es fixa a les 22.00 hores.

Aquestes mesures s'han pres per evitar aquelles activitats que poden provocar aglomeracions o situacions en les quals no es respectin de manera correcta les normes i recomanacions per prevenir els contagis. Pilar Costa ha recordat que els centres educatius continuen funcionant amb normalitat, i ha assegurat que «tots som conscients de la fatiga emocional que genera aquesta pandèmia, però el nou esforç que demanam ha d'anar acompanyat per un missatge d'esperança gràcies a la vacunació, que avança a bon ritme a les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.