algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Suspenen totes les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià per l'alta incidència de la pandèmia

Imatge de la reunió telemàtica d'Armengol i Gómez amb els batles.

CAIB

Davant l'arribada de Sant Antoni i Sant Sebastià, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, s'han reunit aquest diumenge per videoconferència amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i amb els batles d'una desena de municipis de l'illa on aquestes celebracions estan especialment arrelades per recordar-los que han de suspendre qualsevol mena de celebració tradicional i totes les activitats culturals, lúdiques i esportives que hi duguin associades, ja que poden contribuir a generar aglomeracions i poden propiciar contagis de la Covid-19. Això quedarà subratllat en l'acord de Consell de Govern de dilluns.

Durant la reunió amb els batles i regidors dels municipis d'Artà, Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Sa Pobla, Muro, Pollença, Palma i Algaida, així com amb el president de la FELIB, Antoni Salas, la consellera Gómez ha avaluat la situació de la pandèmia i ha reiterat que la situació a Mallorca és de «risc extrem i resulta imprescindible complir les normes i les recomanacions per prevenir els contagis».

En aquest sentit, una de les recomanacions més importants és evitar les aglomeracions de persones. Per això, en aquesta línia, el Govern ja ha donat una passa més i ordenarà la suspensió, a partir de dimarts a mitjanit, de l'activitat dels bars, cafeteries i restaurants així com dels gimnasos i també de les grans superfícies de més de 700 excepte en les àrees d'alimentació i productes essencials.

Cal assenyalar que, ara com ara, la incidència acumulada a 14 a Mallorca per proves diagnòstiques és de 615,82 casos per 100.000 habitants, quan el centre Europeu de Diagnòstic i Control de la Malaltia ja diu que per damunt 60 es considera que un territori està en risc. I a més, la taxa de positivitat és de 10,20% de les proves fetes, també per damunt del 3% a partir del qual un territori està en risc.

En aquest context, la presidenta del Govern i la consellera de Salut han tornat a apel·lar a «la responsabilitat institucional» i han reiterat que els ajuntaments han de suspendre tota actuació pública que es pugui desenvolupar amb motiu de festivitats o esdeveniments tradicionals a les Illes, com és el cas de les relacionades amb Sant Antoni i Sant Sebastià. En aquest sentit, l'Ajuntament de Palma ja ha emès un comunicat en el qual anuncia que totes les celebracions previstes per Sant Sebastià (com ara els concerts) queden definitivament suspeses.

Pel que fa als actes litúrgics, les misses, com ja estava previst, es limitaran a un 30 % de l'aforament màxim i també s'ha acordat amb el Bisbat de Mallorca que altres actes religiosos, com les 'completes', es faran a porta tancada, sense públic. Les beneïdes queden suspeses.

Després d'agrair als ajuntaments la feina feta fins ara per dur a terme tasques en comú, com ara els cribratges poblacionals, els plans d'actuació comunitària o la difusió de les normes i recomanacions per prevenir els contagis, Gómez ha instat els batles a «no defallir i continuar lluitant», sobretot ara que ja s'ha començat a distribuir la vacuna.

Segons ha dit la consellera, aquesta permetrà que, de manera «progressiva», la població vagi adquirint immunitat, però, mentrestant, ha recalcat, no es pot abaixar la guàrdia i han de prevaler els principis de «prudència, responsabilitat i solidaritat» per damunt de les celebracions i els esdeveniments populars, que s'han de cancel·lar.

Així mateix, el Govern ha instat novament la població a reduir la mobilitat al màxim i a dur a terme exclusivament les activitats essencials. Igualment, es demana que la ciutadania romangui a casa a partir de les 20.00 hores, limiti al màxim els contactes socials i compleixi amb totes les mesures preventives per evitar emmalaltir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T'oblides de totes les legislatures peperes, fa dervers d'un any

Esteim? Quin verb és aquest, Mateu?

Valoració:0menosmas
Per mateu, fa dervers d'un any

Esteim en la pitjor dècada i legislatura de l'història.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente