muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.26°
12°

El Govern tancarà bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos durant dues setmanes

El Govern tancarà durant dues setmanes bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos per a fer front a l'expansió de la pandèmia de la Covid-19 a Mallorca.

El Govern reforçarà les mesures per frenar la propagació dels contagis de Covid-19 a Mallorca a partir de la setmana que ve. Així ho han explicat avui la portaveu de l’executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que han mantingut amb la Mesa de Diàleg Social per fer seguiment de la situació de la pandèmia. El Consell de Govern aprovarà dilluns aquestes restriccions, que afecten l’activitat de restauració, la comercial i els gimnasos, i que entraran en vigor el 12 de gener.

Costa ha explicat que aquestes limitacions responen a l’evolució desfavorable que han experimentat els darrers dies els indicadors epidemiològics, que situen les Illes Balears en situació de risc extrem, i a la necessitat de tallar els contagis i preservar la capacitat de resposta del sistema sanitari. Cal assenyalar que actualment a Mallorca hi ha 90 pacients amb Covid-19 a les UCI i més de 300 ingressats a planta i els hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i Comarcal d’Inca han hagut de reduir l’activitat quirúrgica en previsió dels possibles ingressos, atesa l’evolució de la incidència de casos.

En aquest sentit, pel que fa a les dades epidemiològiques, a dia d’avui totes les illes se situen per damunt dels 60 casos per 100.000, que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Mallorca és la que es troba en una situació pitjor i, amb una IA14 de 608,46 per 100.000 habitants, multiplica per 10 el límit esmentat. En el conjunt de les Illes la IA14 de és de 574,53 per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, i a l’espera de l’informe definitiu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties, s’ha considerat adequat reforçar les limitacions a Mallorca, que es troba en nivell 4 d’alerta amb toc de queda a les 22.00 hores, sobretot per evitar aquelles activitats que poden provocar aglomeracions o situacions en les quals no es respectin de manera correcta les normes i recomanacions per prevenir els contagis.

Concretament, s’ha considerat oportú i proporcionat suspendre l’activitat de cafeteries, bars i restaurants, que només podran fer servei a domicili i menjar per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, les grans superfícies (comerços de més de 700 metres quadrats) hauran de romandre tancades, excepte els supermercats. El petit comerç, no obstant, continua com fins ara, amb la capacitat del 30% i el tancament a les 20.00 hores.

Així mateix, se suspèn l’activitat de gimnasos i spas.

Les mesures es detallaran en l’acord de Consell de Govern que s’aprovarà dilluns; entraran en vigor dimarts i seran vigents 14 dies, fins al 26 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni m.p, fa mes de 3 anys

A vells i tot, s'exercici quotidià llarg i intens manté ses defenses des cos contra coronavirus. Supòs que ajudarien opcions, com fer cada dia 2x5.000 passes o bé 2x30min colcant. Dins casa servirien dues hores d'alternar pràctiques amb creativitat, amb intensitat. P. ex. anant amb ull a accidents, fer neteja, malabars o ioga prou mogut, teclejar o llegir en una bici estàtica, o tocar sa pandereta ballant 8-D
Cercar un exercici continuat intens de principi a fi, que mentrestant es practica costi parlar, però globalment plaent o divertit



Valoració:0menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 3 anys

Justament llocs on no es contagia gaire: als restaurants (on és més fàcil controlar com s'ha de reunir la gent, i a més, a l'aire lliure!), i als gimnassos, amb distància i, a més, on la majoria que hi va està perfectament de salut. En canvi, les festes a cases que han proliferat arreu, i les festes d'amagat a locals tancats que estan a l'ordre del dia... tot això, producte de la irresponsabilitat individual de tants -i que és el que més ha contribuït a agreujar la situació- tot això seguirà descontrolat per més mesures que es prenguin. I mentrestant, els restauradors a pagar "el pato". Ideal.



Que es posin a vacunar més aviat, i es deixin de coverbos que no faran més que arruinar la gent.

Valoració:-3menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Es "confinament" (aïllament) de mils de persones sanes a ca seva, suprimint sa llibertat de circulació i tota s'activitat econòmica, ès conseqüència de sa nefasta gestió de sa pandèmia duita a terme per totes ses administracions públiques, de tots es colors polítics. Davant s'incapacitat de fer una gestió activa contra es virus, fent proves massives que permetin detectar es punts de contagi i aïllar-los (incapacitat que continua després de mesos de pandèmia), ses administracions s'han limitat a fer-ne una gestió passiva, utilitzant es bolletins oficials per donar ordes a sa població sobre allò que pot fer i allò que no. A damunt, sovint són ordes genèriques, que aplicades sense matisos se converteixen en absurdes, com es fet d'obligar a dur morral pes carrer, on no hi ha càrrega viral a bastament ni temps d'exposició perque se produesquin contagis. Fins i tot si es carrer està desert, o si se tracta d'una zona enjardinada on no hi ha ningú, qualsevol ciudatà que hi passi ha de dur morral, amb amenaça de multa. Després d'haver imposat aquestes normes exagerades, injustificades i absurdes, es mateixos polítics que les han decretades apel·len a sa responsabilitat individual per combatre es virus. Com quedam? ¿Som nins petits que hem de complir normes genèriques aplicades d'una manera absurda o som ciutadans adults responsables, amb capacitat de mesurar es perill i decidir amb qui mos relacionam i de quina manera, o en quin moment hem de dur morral i quand el mos podem llevar? O una cosa o s'altra, però que no mos enredin pus ni caiguin en sa temptació d'usar sa pandèmia com a mecanisme de control social ni com a excusa per retallar sa llibertat des ciutadans de manera arbitrària.

Valoració:-1menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

@nofret, tot el meu recolzament.
Només persones poc gracioses i incultes fan broma d'aquesta pandèmia.

Valoració:5menosmas
Per nofret, fa mes de 3 anys

Fas ben poca gràcia Pep, parlem de persones que poden quedar amb seqüeles per a sempre ò fins i tot morir per no aconseguir implantar mesures de prevenció efectives, fins ara sols aconseguim contenir la pandèmia, els contagis continuen amb més ò menys incidència i per poc que baixin els nivells de contagi, tothom un altra pic de festa. Calen mesures de prevenció molt més dràstiques front al covid 19 i sols els ignorants rieu de la desgràcia dels altres.

Valoració:6menosmas
Per Pep, fa mes de 3 anys

Tranquils rojillos...tots tancats menos es Bar Hat que estira obert fins les dues !!

Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente