algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els sindicats policials justifiquen la violació de domicili perpetrada a Palma i amenacen qui en difongui les imatges

Els sindicats de policia, exactament com la resta de vegades en que un agent és enxampat perpetrant una il·legalitat, han tornat a reaccionar justificant els actes comesos pels agents i intentant callar els missatgers.

El sindicat de Policia Jupol ha anunciat aquest dijous que prendrà «totes les accions legals oportunes» pel vídeo d'una actuació policial en un domicili de Palma, que s'ha difós en xarxes socials.

Segons Jupol, el vídeo correspon a una actuació en la qual els agents varen acudir a un domicili de matinada per la telefonada d'una ciutadana, que denunciava que un veí estava celebrant una festa amb persones no residents en l'habitatge.

De la seva part, el Sindicato Unificado de Policia (SUP) diu que l'enregistrament i difusió de les imatges on es veu diversos policies, alguns dels quals sense màscara, resistint-se a sortir d'un domicili privat quan el propietari els ho requereix en adonar-se que no tenen ordre judicial, són una «manca d'ètica».

De la seva part, la Unión Federal de Policia (UFP) ha informat aquest dijous que interposaran «denúncies davant organismes oficials per la presumpta comissió de delictes i diverses infraccions administratives davant el vídeo d'una actuació policial en un pis de Palma».

La UFP no es refereix a l'actuació il·legal i antireglamentària dels policies, sinó a que s'hagin difós les imatges: «no acceptarem que es menteixi, es manipuli i es comentin infraccions, quedant impunes».

Recordem que diversos vídeos demostren la violació de domicili que han denunciat diversos comptes de Twitter.

També cal recordar que fa unes setmanes un agent de policia va agredir un ciutadà al carrer Inadalecio Prieto de Palma i que no ha transcendit que se l'hagi sancionat.

D'altra banda, Joaquín Urias, profesor de Dret Constitucional i exlletrat del Tribunal Constitucional, ha declarat que cal una «denúncia immediata contra aquests agents. Estan cometent un delicte per entrar en un domicili sense autorització. Un delicte greu. És imprescindible que es denunciï, s'obri una investigació interna i siguin expulsats del cos al qual pertanyen. Sense drets no hi ha democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ falsearium - Digue'm tú a quin món vius... això sí que fa por als democrates.

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Sebas, cuentame otra de miedo....

Valoració:-9menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

I Europa segurament dirà que son "assumptes interns". Es clar, a ells només els interessa cobrar els préstecs amb interesos "en condiciones muy favorables" com va dir en Guindos pel rescat dels bancs, quan s'bavia dit que als espanyols no ens costaria ni un €uro segons Saenz de Santamaria.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente