algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

MÉS presentarà mocions a tots els ajuntaments per demostrar que el rebuig a l'ampliació de l'Aeroport és un «clam generalitzat»

Noguera amb els batles i regidors de MÉS en una acció celebrada aquest dissabte. | MÉS per Mallorca

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, acompanyat per alguns dels batles i regidors de la formació han donat a conèixer aquest dissabte el contingut d'una moció que es presentarà a tots els ajuntaments de l'illa i que vol esdevenir en una «resposta clara i contundent» per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan.

Segons Noguera, «aquestes obres estan generant una resposta civil i institucional, i l'obscurantisme d'AENA no contribueix a fer que la societat i la ciutadania puguin articular una exposició argumental adequada quan les obres ja estan en licitació i, a l'hora, en exposició pública pel preceptiu informe ambiental».

Per això, aprofitant la forta implantació territorial de MÉS, la intenció és evidenciar el «rebuig unànime» de tots els municipis de l'illa a unes obres encaminades a un increment dels vols i passatgers que es traduiran en més contaminació i massificació. «A través dels grups municipals volen que el debat arribi a cada municipi i així poder demostrar que l'oposició a les obres és un clam generalitzat a cada racó de Mallorca» ha dit Noguera.

En aquest sentit, Noguera ha recordat que «la societat civil mobilitzada de Mallorca, representada entre d'altres per les entitats ecologistes i els sindicats, ja ha manifestat el seu rebuig a aquesta obra innecessària, desproporcionada i no ajustada a les necessitats de l'illa, la seva economia i el benestar dels que hi vivim».

En aquest context, el líder ecosobiranista insisteix en el fet que «les Illes som, també, un territori limitat. Per això, i després de regular el lloguer turístic i mentre ara s'està plantejant regular l'arribada de creuers, l'activitat aèria no en pot ser una excepció per impulsar un model responsable socialment i ambientalment».

El text també reclama a AENA més responsabilitat amb l'entorn econòmic, humà i natural en què opera i insta el Govern de l'Estat Espanyol a impulsar, amb AENA i la participació de les institucions de les Illes, un nou Pla Director Sectorial per l'Aeroport de Son Sant Joan, adequat a la realitat actual.

La moció també reclama al Govern de l'Estat Espanyol la cogestió aeroportuària per part de les autoritats de les Illes Balears a fi de poder influir en la regulació dels fluxos turístics, entre d'altres. Entre les propostes planejades per MES es considera que imprescindible i prioritari un estudi de capacitat de càrrega de les Illes Balears en ser un territori insular - i per tant molt vulnerable - i disposar d'uns recursos i infraestructures limitades.

És per això que es reclama a AENA que elabori aquest estudi de forma prioritària abans de seguir amb projectes d'obra. Finalment, i vist l'anunci, per part del Director de l'Aeroport de Son Sant Joan, de reformular el projecte d'ampliació, s'insta a AENA a obrir «un espai de diàleg» amb les institucions i entitats de les Illes Balears afectades per aquestes obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.