algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La propietària del Café Colón: «El cambrer entén poc el mallorquí però ja quan li xerren el català se perd»

Després que aquest diari hagués explicat aquest diumenge l'episodi de discriminació lingüística que varen patir un grup de persones al Café Colón de Llucmajor «per haver demanat un cafè amb llet en català», hem rebut la justificació dels fets per part de la propietària.

A continuació reproduïm íntegrament el text que ens ha fet arribar:

«Bones tardes. Vos escric perquè m’acaben d’enviar una notícia que heu publicat al vostre diari. I que és del tot falsa.

Es tracta d'una injustícia de discriminació al català. Nada mas lejos!!!

Eren 6 persones, el cambrer que és “suizo” (no sé com se diu en català) de pares gallegos. I que fa un any és a Mallorca (xerra perfectament el francès, anglès, italià, espanyol i alemany). Entén poc el mallorquí però ja quan li xerren el català se perd. Li han començat a demanar coses en català i ell ha demanat per favor si podien xerrar castellà o anglès (ha fet la broma!!) una de les al·lotes li ha fet la comanda en anglès. Els altres han seguit xerrant català. Dia de mercat, molta feina. Ell s’ha posat nirviós i ha entrat a sala demanant a les companyeres (que sí entenen el català) ke sortissen a atendre aquella taula. He sortit jo. He dit que el camarer no les havia entès i a veure si podien repetir la comanda. Han començat a fer fffff, aspavientos i a dir: vergonyós!! Un d’ells s’ha aixecat i ha dit: partim. Han partit insultant-nos!! La història ha estat així i no d’altra manera!!! Vos agrairia que publicàssiu aquest mail en resposta a aquesta noticia. O millor la lleveu d’enmig!! Perquè jo som la duenya del Colón i la mitat de la meva família és catalana!! Jo no discrimin a ningú mentres pagui i tengui educació. Me es absolutament igual quin idioma xerri, religió que practiqui, color de pell, o orientació sexual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Au, fa mes de 5 anys

Clar, si això hagués passat al cantó mallorquí de Suïssa, el cambrer tendria clar que primer de res i de tot hauria de parlar la llengua de la terra. Però com a Espanya això va l'inrevés el tenim despistat i s'emprenya quan no sap que ha de fer, si jo fos suís seria igual.

En aquesta orgia només me toca rebre, i tant és si davant hi ha un suís, un anglès o un espanyol genuí.

Valoració:4menosmas
Per Pep remugas, fa mes de 5 anys

X Que tanqui el negoci!,

Sa propietària des Cafè Colon és conscient de tots es clients que ha guanyat????

Valoració:-3menosmas
Per dic, fa mes de 5 anys

Trist molt trist a ca nostre un anglès,francès,alemany,italià,castellà poden ser atesos en el seu idioma en canvi un autocton no.Trist trist.

Valoració:7menosmas
Per Xec, fa mes de 5 anys

És a dir que sa propietària admet que és una ignorant militant i que es cambrer ja va començar enrient-se dels clients.

Però clar, a sa realitat catalanofòbia açò és el més normal del món #todobien #porqueseenfadan

Valoració:2menosmas
Per spain is pain, fa mes de 5 anys

Un cafè amb llet: mallorquí
Un cafè amb llet :català

Sí, clar és molt diferent.

Valoració:22menosmas
Per Que tanqui el negoci!, fa mes de 5 anys

La propietària del Cafè Colon és conscient de tots els clients que ha perdut?

Valoració:19menosmas
Per inde, fa mes de 5 anys

El que ha de fer un treballador/a quan no domina l'idioma que utilitza un client/a és demanar a l'encarregat/da que aquest client/a sigui servit per un altre company/a que si l'entengui. I sobre tot no enfadar-se per açò. És el que fan els recepcionistes dels nostres hotels. S'ha de ser més llest en aquests casos. L'errada és de la direcció del negoci que no té una visió positiva dels qui allà hi van a consumir.

Valoració:18menosmas
Per No existiu, fa mes de 5 anys

Xerrar, parlar, conversar, rallar, son verbs completament acceptats. Només un mossón que s'ha criat parlant sempre en Castellà, seria capaç de limitar la nostra llengua d'aquesta forma tan brutal i ofensiva.
En el mòn gonella, qualsevol animalada val per fer bocíns el Català i destrossar el Mallorquí.
Aneu a predicar el Gonellisme a l'Estat Islàmic, si tantes ganes teniu de convertir gent a la vostra doctrina fantasmagòrica i irreal.

Valoració:40menosmas
Per Balearium, fa mes de 5 anys

Parece que no hay titulares mas importantes y esta gilipollez a algunos les pone que no veas, patetico el asuntillo.

Valoració:-46menosmas
Per Mallorquinista, fa mes de 5 anys

He llegit cualque comentari q posa que haurien de parlar mallorqui.... Be... Començare per dir que es mallorquí no se Parla! Se Xerra! He llegit q es catalans han fet s'esforç de aprender español?????? Aixo es per Pixar y no treure gota... A Mallorca no tenim CAP problema de xerrar castella o mallorquí! Es problema sorgeix quan Mos volen imposar una llengo que no es nostra y un problema social (tema indepe) que tampoc mos correspon.... Es mallorquíns de veres, ja esteim cansats de que es tema catalá Mos esquitxi! Per aquesta motiu molta de gent ja n'esta farta y te aquesta actitud.... Que no dic q me paresqui be! Pero l'entenc!

Valoració:-51menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente