algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

FOLC: «La resta del país no pot callar davant el setge que es duu a terme a Catalunya»

El conjunt d'entitats d'arreu dels Països Catalans que integren la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) han expressat el seu «total suport a la celebració del Referèndum per a l'autodeterminació i al procés democràtic que està duent a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la majoria social de Catalunya». En aquest sentit, han afegit que essent conscients que la «vulneració dels drets socials i polítics per part del Govern espanyol de l'Estat afecta directament una part del territori, la resta dels Països Catalans no podem romandre en silenci».

Per això, des de la FOLC han recalcat la seva «ferma» defensa a la democràcia i el dret a votar al referèndum de dia 1 d'octubre. «Condemnam la repressió que el Govern espanyol està exercint de forma impune a les institucions catalanes i als partits polítics. Encoratjam els ciutadans i les ciutadanes de tot el territori a manifestar-se als carrers de manera pacífica i permanent mentre duri la vulneració dels drets i les llibertats fonamentals per part del Govern de l'Estat», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Josep Llull, fa mes de 6 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:1menosmas
Per El Principat és una part de Catalunya, fa mes de 6 anys

Naturalment!, el territori de tot Catalunya inclou la Catalunya insular i la continental.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente