cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Aptur registra al·legacions a la proposta de regulació turística del Consell

Joan Miralles, president de l’entitat, ha considerat «injust» que les potencials places addicionals no siguin íntegrament pel lloguer turístic. | Arxiu

L’associació Aptur ha presentat aquesta setmana sengles al·legacions al Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) presentat pel Consell de Mallorca. Entre les suggeriments s’hi troba que les noves places que s’autoritzin fins arribar al sostre turístic siguin de lloguer vacacional i no places hoteleres.    

Joan Miralles, president de l’entitat, ha considerat «injust» que les potencials places addicionals no siguin íntegrament pel lloguer turístic «una modalitat d’allotjament que dóna cobertura a una demanda creixent dels mercats emissors, que té uns efectes distributius de la riquesa molt superiors en comparació a l’allotjament hoteler i efectes multiplicadors superiors en altres sectors econòmics». «A més, aquestes noves places no suposarien augment de la construcció», ha afegit.

A més, l’associació de lloguer turístic destaca que a l'hora de desenvolupa la normativa a cada municipi «volem que es consideri, especialment en aquelles zones més madures, que totes les infraestructures tipus depuradores que es varen fer cap als anys 70-80 han estat explotades majoritàriament per una indústria hotelera», ha destacat Miralles. Segons l’entitat aquestes infraestructures han patit un fort desgast de manteniment i millora que han assumits els ciutadans a través dels imposts. «Privatitzam beneficis però socialitzam despeses. No és una bona formula per a la sostenibilitat», ha declarat.

Valoració positiva

En termes generals, Aptur valora positivament el PIAT com un instrument per planificar i ordenar l’activitat turística a Mallorca i està d’acord amb l’establiment de límits o sostres de capacitat quan una demanda turística estructural (no conjuntural) pot suposar «una pressió excessiva sobre uns recursos naturals, mediambientals i paisatgístics que, en el cas Mallorca, sempre seran limitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bossot, fa mes de 6 anys

¿Y tú cómo sabes que no fueron construidas para este uso?.

Yo tengo tres viviendas y las alquilo a quien me dé la gana.

Valoració:2menosmas
Per Vacacional, fa mes de 6 anys

Clar que no senyor t !

De sempre a Son Serra de Marina, Sa coloni, s'illot...i tots els nuclis del litoral, s'hi ha viscut com a resident i no s'ha fet turisme...

No hi ga res com veure que la gent té criteri i no s'empassola la demagògia de Gob et al.

Segur que els hotelers estaran ben agraïts als il.luminati de torn i continuaran menhant-se tot el pastís ells tot solets !

Valoració:2menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

miralles:cap plaça turística a zona rústica,cap plaça a plurifamiliars.
NO VAREN ESSER CONTRUITS PER AQUEST ÚS.

Valoració:-5menosmas
Per ARRUIX, fa mes de 6 anys

destructors de Mallorca

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente