muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

UOB dóna suport a la docent «assetjada» pels grupuscles antimallorquins

UOB Ensenyament.

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament ha volgut manifestar aquest dimecres el seu suport a la docent de l'Ibanat «assetjada per la premsa madrilenya amb sucursal a Mallorca» i pel grupuscle «antimallorquí» Círculo Balear, pel fet d'ensenyar en català. Consideren «intolerable» i «escandalós» que es persegueixi la llengua catalana dins i fora de l'àmbit de l'ensenyament. «És increïble que més de quaranta anys després de la mort del dictador Franco encara es persegueixi i s'intimidi els docents que ensenyen en la llengua pròpia i oficial de les Balears», han lamentat.

Des de UOB han explicat que utilitzen el cas per atacar, novament, a la llengua i la identitat dels mallorquins. Igualment, afirmen que l'intent «no se sosté per enlloc», atès que la persona que pretén obligar la docent a fer les classes en castellà és un argentí que ja fa deu anys que viu a Mallorca. Des de la sectorial d'Ensenyament plantegen l'interrogant de com reaccionaria «aquest senyor» si un mallorquí, un italià o un xinès es presentàs a Buenos Aires i exigís rebre les classes en la seva llengua, i per a més befa després de rodar deu anys per l'Argentina.

Amb tot, reclamen a l'Ibanat que no es «doblegui» davant aquesta nova campanya de «l'antimallorquinisme» contra el català, defensi el dret de la docent a ensenyar en català i no obligui la resta dels alumnes a deixar de rebre les classes en la llengua pròpia, «com passava en els temps més foscos del franquisme o amb el TIL de José Ramón Bauzá», han afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @Mauri, fa mes de 7 anys

Si vols ensenyar "lo nostro", bé et podries molestar a aprendre d'escriure la NOSTRA llengua correctament. Cada vegada que intervens fas incorreccions noves. Si vols protegir "lo nostro" no és necessari dir "torno", pots dir tranquil·lament "torn". I "hauríem" va accentuat. T'hi podries esforçar una mica... a no fer el ridícul, donant lliçons, d'allò que no saps.

Valoració:2menosmas
Per Caterina, fa mes de 7 anys

El català hauria de ser l´única llengua oficial a les Illes Balears.
Hi hauria d'haver respecte a totes les llengües del món
i que cadascuna comandi a ca seva.

Valoració:4menosmas
Per mauri, fa mes de 7 anys

Gràcies per les correccions.
I torno amb la mateixa reflexió, segurament hauriem d´esforçar-nos més en ensenyar tot "lo nostro".

Valoració:-2menosmas
Per @mauri, fa mes de 7 anys

Es diu "qualque dia".

La paraula "quLcun" es ben correcta i nostra però és pronom. No acompanya cap nom, sinó que el representa. Per exemple: "N'he vist qualcun".

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

La llei ordena que els mestres només parlin i ensenyin en mallorquí a las aulas.

Està ben clara la llei.

Valoració:1menosmas
Per Idò, fa mes de 7 anys

Cony, no trobau que hi ha massa partidaris del "barco rejilla"? Crec que com a mallorquins i illencs hauriem d'entendre que TOTS som uns "putes forasters" i rebaixar una mica ses revolucions.

Valoració:-3menosmas
Per jbm, fa mes de 7 anys

6. 1. És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d'obligatorietat de coneixement superior al grau d'obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori. Per això volem que el coneixement de la nostra llengua hi sigui, com a mínim, tan obligatori com ho és, actualment, el coneixement del castellà (i/o com ho pugui arribar a ser el coneixement de qualsevol llengua).
(Agafat des Manifest Anticolonialista de Jubilats per Mallorca)

Valoració:2menosmas
Per Pobleret, fa mes de 7 anys

Mauri, te ben asegur que ni "qualcun dia" ni "verament" és nostro. O sigui que no intentis vendre fum que se't veu el llautó. A Mallorca en mallorquí, però culte i ben escrit. No com et surti dels dellonsses o dallonces o dellonsos o dallonsos?

Valoració:2menosmas
Per mauri, fa mes de 7 anys

Qualcun dia s´haurà de pensar que feim per a potenciar verament tot lo nostro.

Valoració:3menosmas
Per Cap a ca teva manca gent!, fa mes de 7 anys

Si aquest senyor vol rebre les classes en
argentí, se´n pot tornar quan vulgui. Aquí no l´obligam a quedar-se.
Per què ens vol obligar a nosaltres?
Ja degué sospesar els pros i contres abans de venir aquí. El món és molt gran.
Que no ho sap?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente