lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

Bauzá reapareix en un acte de la Fundació Jaume III

L'expresident Bauzá al costat d'altres dirigents del PP durant la presentació del llibre editat per la Fundació Jaume III. | Fundació Jaume III

José Ramón Bauzá, expresident del Govern, i la plana major del PP van assistir divendres a vespre en un acte de la Fundació Jaume III celebrat al Centre Cultural de Sa Nostra. En concret, es tractava de la presentació del llibre “Llull, es nostro heroi il·luminat” de Joan Francesc Romero.  

A banda del senador autonòmic, hi assistiren el  president del PP Miquel Vidal, i càrregs com Sebastià Sagreras, Marga Duran, Mauricio Rovira, Joan Rotger, Catalina Cirer, Jaime Martínez, Antoni Gómez, Toni Deudero, Olga Ballester (C’s), Estanis Pons (C’s), Alejandro Sanz, ex polítics com Joan Fageda, Fernando Gilet (fill), Paco Gilet (pare), Tomeu Rotger, Aina Aguiló, Gari Durán, Rogelio Araújo. També hi foren presents empresaris com Gabriel Barceló Oliver i Fernando Fortuny, historiadors com Gabriel Verd i professionals lliberals com es sociòleg Gonzalo Adán.

Tal com ha informat la Fundació Jaume III, “Llull, es nostro heroi il·luminat” és una novel·la històrica escrita per Francesc Romero, il·lustrada pes dibuixant Pere Lorente, publicada en tres idiomes (castellà, ‘mallorquí’ i anglès) i editada per la Fundació.  «És fruit d’un projecte que va començar fa un any i en el qual hi ha participat molta gent», va dir es portaveu de la fundació, Joan Font.

«El que pretén aquesta obra és tornar a fer actual Llull, acostar-lo a un poble que el va venerar durant segles com un sant», va continuar Font, que recordà que «mentre Llull era de cada vegada més reconegut dins es món acadèmic i universitari, perdia influència entre es mallorquins».

L’autor del llibre Francesc Romero, destacà que havia estat «franciscà per educació» i que «aviat va omplir la seva biblioteca de llulls». Romero afirmà que dels seus càrrecs públics havia procurat sempre defensar es lul·lisme i realçar-ne la seva figura. Com a comissionat Llull del Govern de José Ramón Bauzá, Romero explicà que havia planificat un calendari lul·lià on cada acte havia de realçar un aspecte de la vida del doctor il·luminat i que això l’havia ajudat molt a organitzar la biografia del savi mallorquí, un coneixement exhaustiu que llavors li havia facilitat la redacció d’aquesta novel·la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Mallorquí no renegat, fa mes de 7 anys

VISCA MALLORCA LLIURE.....
DE FEIXISME ESPANYOLISTA!!!

Valoració:1menosmas
Per ,,,,,,,, fa mes de 7 anys

A jutjar per les cares dels assitents,debia ser MOLT interessant aquest acte.Quina cara d´aburrits.hahaha

Valoració:6menosmas
Per Gonellufet, fa mes de 7 anys

Compraran sis llibres escrits en gonella. Dels quals en llegiran dos fins a la segona plana, màxim la tercera. I els altres quatre ni els obriran.
Ells llegeixen, escriuen, parlen i pensen en foraster de quan s'aixequen fins que es colguen. Cada dia. De dia primer de gener a dia trenta-un de desembre. Tot l'any. Cada any.

Valoració:14menosmas
Per Embllull, fa mes de 7 anys

Tots aquests compraran el llibre i ningú el llegirà, perquè està clar que no llegeixen.

Valoració:13menosmas
Per DESAFIEM EL GONELLUM, fa mes de 7 anys

Desafiem tots els gonelles, renegats i invasors veiam si entre tots junts tenen ous de treure a llum un sol document (1!) escrit en salat.
Si escriure en article tradicional fa català i catalanista, ergo Ramon Llull era (segons els mateixos gonelles!) català i catalanista.
Guarda d'analfabets! Ho teniu cruu reimeus!
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Valoració:14menosmas
Per Joan Alegalats, fa mes de 7 anys

Es problema no són es polítics que hi ha, si no es que no hi són. S'esquerra mallorquina no ha fet costat a un acte d'aquesta importància.

Valoració:-14menosmas
Per No a les lleis injustes, fa mes de 7 anys

Tot el que va fer a Alemanya l'amic de Franco Adolf Hitler va ésser legal. Si no hagués desafiat mai cap llei, encara hi hauria avui l'esclavitud. Les dones no podrien votar. Hi hauria el servei militar obligatori a l'exèrcit foraster.

Valoració:9menosmas
Per Vicenç, fa mes de 7 anys

Vaja una colla, tots aquests mai en la vida han llegit res en llengua catalana. Jo crec que ni saben qui era en Llull. Just hem de veure l´interés que desmostraren, un que mira el mòbil, l´altra que dorm, l´altra (en Bauçanet) amb una cara d´oi que fa peguera, etc.etc.
El mes pur gonellisme repulsiu de ca nostra.

Valoració:12menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

Enhorabona a sa Fundació Jaume III i a Xisco Roemro per fer possible sa publicació d'aquesta obra.

Valoració:-16menosmas
Per CAROTES DE FUNERAL, fa mes de 7 anys

Comparau aquestes carotes de funeral amb les cares d'alegria i d'i·lusió de les manifestacions pacífiques, democràtiques i independentistes a favor de les nostres urnes i contra les presons espanyoles!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente